Domeniul schiabil Şureanu, preferat de preşedintele Klaus Iohannis, se deschide în ”regim de avarie”

Domeniul schiabil Şureanu, preferat de preşedintele Klaus Iohannis, se deschide în ”regim de avarie”

Nici măcar la aproape 2000 de metri altitudine nu este zăpadă suficientă

Domensiul Schiabil din masivul Şureanu, preferat anii trecuţi de preşedintele Klaus Iohannis pentru schi, se deschide în 26 decembrie 2019, în regim de ”avarie”.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Domeniul Schiabil Sureanu se va deschide joi, în data de 26 Decembrie, 2019, în regim de avarie cu funcţionarea doar a telescaunului şi a pârtiei A3! Sperăm ca în următoarele zile, startul de zăpadă să ajungă la minimul necesar pentru a deschide întreg domeniul schiabil.
 
Pe perioada de funcţionare doar a telescaunului şi a pârtiei A3, preţul skipass-ului de o zi va fi redus la 80 de lei pentru adulţi şi 70 de lei pentru copii. Preţurile vor reveni la normal în momentul în care deschidem şi celalalte pârtii ale Domeniului Schiabil Şureanu”, astfel arată anunţul făcut de administratorul domeniului.
 
Deschidere pârtiilor de la Şureanu este aşteptată cu nerăbdare de pasionaţii de schi din Alba şi din judeţele învecinate, datorită frumuseţii deosebite a peisajului.
 
 
În anii trecuţi, a schiat aici de mai multe ori preşedintele Klaus Iohannis. Iniţial, Domeniul Schiabil Şureanu anunţase că sezonul se va deschide parţial sâmbată, 21 decembrie 2019 şi că va funcţiona telescaunul şi o pârtie. Ulterior, deschiderea a fost amânată din cauza temperaturilor ridicate.
 
Pârtie la Şureanu în iarna trecută
 
Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproximativ 11 kilometri. Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potenţial pentru schi în afara pistei. Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: