Doi români condamnaţi în Franţa pentru furt de utilaje agricole, reţinuţi în Alba în baza unor mandate europene de arestare

Doi români condamnaţi în Franţa pentru furt de utilaje agricole, reţinuţi în Alba în baza unor mandate europene de arestare

Doi bărbaţi pe numele cărora autorităţile franceze au emis mandate europene de arestare, fiind condamnaţi pentru furturi de utilaje agricole, au fost depistaţi de poliţiştii de investigaţii criminale din Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 mai 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba i-au depistat şi reţinut pe doi bărbaţi, de 42 şi 47 de ani, primul din Alba Iulia, iar al doilea din Ighiu, care erau urmăriţi internaţional. 
 
Pe numele  acestora, autorităţile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare, fiind condamnaţi la doi, respectiv patru ani de închisoare, pentru furturi de utilaje agricole, fapte săvârşite, pe teritoriul Franţei, în anul 2014. 
 
Pentru depistarea celor în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Bărbaţii au fost prezentaţi autorităţilor competente, respectiv Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: