Doi bărbaţi au furat trei grame de aur şi 1.000 de lei. După patru ani au aflat că vor merge la închisoare

Doi bărbaţi au furat trei grame de aur şi 1.000 de lei. După patru ani au aflat că vor merge la închisoare

Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare pentru o infracţiune de tâlhărie comisă în urmă cu mai bine de 4 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lăcătuş Valer (36 ani) şi Bălan Dănuţ (32 de ani) au primit pedepse cu executare după ce au tâlhărit un bărbat pe o stradă din Alba Iulia. La momentul respectiv, poliţia a fost sesizată de către o tânără din municipiul Aiud, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe b-dul Revoluţiei împreună cu prietenul său, acesta a fost agresat de două persoane de sex masculin, care l-au deposedat de o sumă de bani şi 3 grame de aur.
 
”În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 29.09.2013, în jurul orelor 13.40, victima, s-a deplasat împreună cu prietena sa la o casă de amanet situată pe b-dul Revoluţiei din Alba Iulia iar la ieşire a fost acostat de doi bărbaţi care l-au deposedat, prin violenţă, de suma de 1.000 de lei şi 3 grame de aur. La scurt timp de la sesizarea faptei, nu departe de locul de comiterea al faptei, poliţiştii au reuşit să-i identifice şi să îi reţină pe cei doi suspecţi, Dănuţ B. din Alba Iulia şi Valer L. din comuna Borduşani, judeţul Ialomiţa, asupra acestora fiind găsită suma de bani şi bijuteriile sustrase. Totodată, asupra lui Valer L. a fost găsit un cuţit”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba de la momentul respectiv.
 
Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au identificat mai multe bijuterii şi obiecte despre care există suspiciunea că provin din furt. Inculpaţii au fost reţinuţi, dar nu au fost arestaţi fiind cercetaţi în libertate. Dosarul a fost trimis în judecată doar în aprilie 2016. Potrivit deciziei Judecătoriei Alba Iulia din 13 februarie 2018, Lăcătuş Valer a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, iar Bălan Dănuţ, recidivist cu alte două condamnări cu suspendare în cazier, a primit pedeapsa de 2 ani, 7 luni şi 10 zile de închisoare, tot în regim de detenţie.
 
”Dispune confiscarea de la inculpaţi a sumei de 1520 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor nerestituite persoanei vătămate, fiecare câte 760 lei, din care suma de 1000 lei a fost ridicată de la inculpatul Bălan Dănuţ şi este depusă la casieria IPJ Alba (rămânând un rest de câte 260 lei de la fiecare inculpaţi), iar de la inculpatul Bălan Dănuţ şi a 2 medalioane de aur de circa 3 gr, ridicate conform dovezii din data de 29.09.2013, aflate la Unitatea Trezoreriei Statului Depozitare Alba Iulia”, se  mai afirmă în minuta de la Judecătorie. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: