Doi agenţi de pază de la Scutul Negru, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru agresiune la Alba Iulia

Doi agenţi de pază de la Scutul Negru, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru agresiune la Alba Iulia

Sentinţa de condamnare a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia. Foto Arhivă

Doi agenţi de pază, care la data comiterii faptelor erau angajaţi ai societăţii Scutul Negru SRL din Cluj-Napoca au fost condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia la pedepse de câte 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. Cei doi au agresat cinci tineri, într-un local din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victor Teodor Şchiop de 41 ani, zis “Puşcărie” şi Ioan Gabriel Savu de 26 ani au fost trimişi în judecată de procurorii din Alba Iulia pentru purtare abuzivă, în mai 2012. După aproape doi ani de proces, instanţa a pronunţat prima sentinţă. Cei doi au fost condamnaţi în 25 aprilie 2014 la câte 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării şi la plata unor daune civile către victimele agresiunii. Decizia poate fi contestată, iar competenţa de judecată va aparţine Curţii de Apel Alba Iulia.
 
Cei doi sunt judecăţi după ce în noaptea de 4 spre 5 decembrie, 2011, au agresat cinci tineri din comuna Ighiu, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Deşi bodyguarzii au fost chemaţi să aplaneze o ceartă izbucnită între cei cinci consăteni în incinta unui fast-food din Alba Iulia, aceştia au intervenit brutal, agresându-i pe tineri.
 
Chiar a doua zi poliţiştii din Alba Iulia i-au reţinut pe cei doi agenţi pentru 24 ore, dar ulterior procurorii i-au lăsat în libertate considerând că nu se impune prezentarea lor pentru arestare preventivă.
 
Victor Teodor Şchiop mai este implicat şi în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Puşcărie a stat un an în arest în acest dosar, fiind considerat de procurori liderul grupării de recuperatori, grupare anihilată în octombrie 2010, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la BCCOA şi a procurorilor DIICOT Alba.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: