Directorul DSP Alba scapă din nou de judecată în dosarul de delapidare. Rechizitoriul, respins de judecători

Directorul DSP Alba scapă din nou de judecată în dosarul de delapidare. Rechizitoriul, respins de judecători

Şeful DSP Alba, Alexandru Sinea, scapă din nou de trimiterea efectivă în judecată în dosarul în care este acuzat de delapidare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Hunedoara a dispus, definitiv, în 21 aprilie 2021, pentru a două oară, retrimiterea rechizitoriului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj ca urmare a neregularităţilor constatate de magistratul de cameră preliminară.
 
O decizie similară a fost luată, în ianuarie 2021, şi de Judecătoria Deva. Hotărârea a fost contestată de Parchet, de Sinea şi de către un alt inculpat, iar Tribunalul a respins toate contestaţiile şi a menţinut decizia instanţei de fond. 
 
Dosarul a fost trimis în instanţă, în noiembrie 2019. Alături de Alexandru Sinea, în dosar mai au calitatea de inculpaţi încă trei persoane: S. Ioan, M. Mircea Gheorghe şi M. Nicolae. Părţi civile sunt Regia Naţională a Pădurilor – Direcţia Silvică Alba şi Ocolul Silvic Blaj, prejudiciul fiind peste 450.000 de lei.
 
Procurorii susţin că, în perioada 2013-2015, mai multe persoane având calitatea de angajaţi ai Ocolului Silvi Blaj ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice al cărei administrator era cea de-a opta persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic. 
 
Potrivit documentelor din dosar, firma lui Alexandru Sinea ar fi contractat material lemnos de la Ocolul Silvic Blaj, pentru care ar fi emis cecuri, care nu au mai fost plătite. Mai mult, la finalul anului respectiv s-ar fi întocmit rapoarte prin care lemnul în cauză ar fi figurat ca fiind netăiat, contrar realităţii. Investigaţia ar fi pornit de la un denunţ penal formulat de reprezentanţi ai Romsilva. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările