Deţinuţii de la Penitenciarul Aiud votează la europarlamentare şi la referendum. Peste 80% au cerut urna specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buletin de vot

Circa 80% dintre deţinuţii cu drept de vot încarceraţi la Penitenciarul Aiud şi-au manifestat intenţia de a vota la alegerile europarlamentare şi la referendum.

Peste 400 de deţinuţi din penitenciarul Aiud, echivalentul a 4 dintre secţiile mici din oraş, vor vota duminică la europarlamentare şi la referendum.

În municipiul Aiud pe listele oficiale se află înscrişi 21.649 de cetăţeni cu drept de vot care, cel puţin teoretic, ar trebui să se prezinte la urne. La aceştia se mai adaugă încă 540 de deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din municipiu.

Un numpr de 430 dintre ce care au cerut să-şi exprime votul garanta prin Constituţie şi-ar fi exprimat dorinţa de a participa la scrutinul pentru europarlamentare şi 410 dintre aceştia vor vota şi la referendum. Deţinuţii care şi-au exprimat dorinţa de a vota reprezintă circa 80% dintre persoanele încarcerate la Penitenciarul Aiud, care au drept de vot.

Conform legilor în vigoare şi a dispoziţiilor Biroului Electoral Central, deţinuţii pot vota prin intermediul urnei speciale fiind arondaţi la una dintre cele mai apropiate secţii din oraş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite