Deţinut de la Penitenciarul Aiud prins cu droguri în celulă. Cum a ajuns punga de „iarbă“ la închisoare

Deţinut de la Penitenciarul Aiud prins cu droguri în celulă. Cum a ajuns punga de „iarbă“ la închisoare

Deţinutul este închis la Penitenciarul Aiud

Un deţinut de la Penitenciarul Aiud aflat în executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare a mai primit o condamnare pentru deţinere ilegală de droguri pentru consum propriu. Costea Dănilă Cornel a fost surprins de gardieni cu cannabis în celula din penitenciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deţinutul este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept.
 
În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în fapt că, la data de 18 februarie 2016, funcţionarii Penitenciarului de maximă siguranţă Aiud au găsit în celula în care era închis acesta, pe pervazul exterior al ferestrei, o pungă de mici dimensiuni, din plastic, în care se aflau 2-3 grame de substanţă vegetală de culoare verde, cu miros înţepător şi o bucată dintr-o ţigară confecţionată manual, care conţinea tutun şi bucăţi de substanţă vegetală cu aceleaşi caracteristici.
 
În urma interogării persoanelor private de libertate cazate în spaţiul respectiv, s-a stabilit că bunurile găsite aparţin inculpatului Costea Dănilă Cornel care a afirmat, că a găsit punga cu «iarbă» la punctul de lucru Mobila Aiud, pe jos şi, fiind consumator de droguri, a adus-o în penitenciar şi a consumat singur din substanţa respectivă”.
 
Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că drogurile provin de la un văr al său, care le-a adus din Spania, pachetul fiind primit prin intermediul unei alte persoane, care a acceptat să-l predea inculpatului fără să cunoască ce conţinea. Deţinutul a fost condamnat la 5 luni de închisoare, pedeapsă care se va adăuga celei de 7 ani pe care o execută începând cu ianuarie 2015. Decizia pronunţată la Tribunalul Alba a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel, unde s-a stabilit termen de judecată pentru 12 martie 2018.
 
citeste totul despre: