Demonstraţie culinară la Burgos în Spania: chef-ul Ion Buzgure din Alba Iulia a gătit mâncare românească

Demonstraţie culinară la Burgos în Spania: chef-ul Ion Buzgure din Alba Iulia a gătit mâncare românească

Bucătarul Ion Buzgure a gătit la Burgos, în Spania. Foto Romulus Oprişcan

Primăria Alba Iulia a participat la o vizită de studiu la Burgos în Spania având ca scop realizarea unor schimburi de experienţă în domeniul gastronomiei şi turismului, în cadrul proiectului Gastronomic Cities. Din delegaţie a făcut parte şi un bucătar profesionist care le-a transmis spaniolilor câteva secrete din bucătăria românească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Alba Iulia a participat în intervalul 11 – 14 Aprilie 2014,  în calitate de partener în proiectul transnaţional Gastronomic Cities, la o vizită de studiu organizată de leaderul de proiect, oraşul Burgos din Spania, fostă Capitală a Gastronomiei în anul 2013. Întâlnirea care a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă şi de informaţii între partenerii din cadrul consorţiului şi participarea la o serie de evenimente gastronomico-turistice din cadrul evenimentului numit Devora e Burgos.
 
Din partea municipiului Alba Iulia au participat la eveniment – în calitate de membri ai grupului de susţinere locală  – bucătarul Ion Buzgure, fotograful Romulus Oprişcan si Tudor Drambarean – responsabil PR in cadrul proiectului. “Am trimis in capitala gastronomiei unul dintre cei mai experimentati chefi pe care-i are Alba Iulia, cu misiunea de a înmâna o carte de vizita autentică şi plină de gust partenerilor din acest proiect. Vrem să-i implicam pe toţi cei care pot contribui cât mai mult la dezvoltarea serviciilor turistice şi gastronomice la standarde ridicate în vederea atragerii turiştilor din toate colţurile Europei, la fel cum se întâmplă în alte oraşe europene dezvoltate din punct de vedere al turismului gastronomic, precum este şi oraşul Burgos, desemnat în anul 2013 Capitală a Gastronomiei”, a declarat Primarul Mircea Hava.
 
„Vizita de la Burgos a reprezentat o oportunitate deosebită de a participa la o demonstraţie gastronomică şi de a pune în valoare reţete culinare româneşti pe care le gătim zi de zi atât în restaurante cât şi în casele noastre. De asemenea, am avut ocazia de a stabili contacte cu numeroşi alţi bucătari din ţări precum Spania, Italia şi Grecia şi de a pune bazele unor viitoare colaborări în domeniul gastronomiei”, a declarat bucătarul Ion Buzgure.
 
Proiectul Gastronomic-Cities este dedicat generării unor practici creative menite să promoveze gastronomia ca un instrument inovator, respectiv ca un cluster urban al activităţii economice, vector al creşterii economice şi al competitivităţii. Totodată proiectul îşi propune exploatarea potenţialului gastronimic al oraşelor partenere în vederea creării unor strategii integrate de dezvoltare economică şi turistică, îmbunătăţirea ofertei turistice a oraşelor prin plasarea turismului de tip culinar în centrul strategiilor turistice locale. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: