FOTO VIDEO Daimler a demarat o investiţie de 240 de milioane de euro la Sebeş. Aici se va produce cea mai performantă cutie automată de viteze

FOTO VIDEO Daimler a demarat o investiţie de 240 de milioane de euro la Sebeş. Aici se va produce cea mai performantă cutie automată de viteze

În noua fabrica Mercedes vor lucra peste 500 de angajaţi

La momentul festiv dedicat începerii construirii de către compania germană Daimlera celei mai importante unităţi de producţie piese auto la Sebeş, în judeţul Alba, au venit  reprezentanţi ai companiei de la cel mai înalt nivel, dar şi premierul Victor Ponta, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova,  omul de afaceri Ion Ţiriac etc.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Premierul Victor Ponta le-a promis investitorilor germani de la Daimler că până in 2015 se va circula pe autostradă de la Sebeş şi până la graniţa cu Ungaria. De asemenea, premierul a precizat că, foarte curând, aeroporturile din Sibiu şi Timişoara vor deveni părţi integrante ale sistemului Schengen. ”Vreau să mulţumesc pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment. Mă bucur că în România se întâmplă lucruri bune. O investiţie atât de importantă promovată de una dintre cele mai prestigioase companii pe plan mondial, reprezintă întradevăr un eveniment. Acesta este meritul echipei din Sebeş, care a crezut încă din 2001 în acest proiect, este meritul conducerii companiei Daimler, este meritul autorităţilor locale, şi nu în ultimul rând este meritul Guvernului care a sprijinit această investiţie şi prin ajutorul dat de statul român, ajutor care se va întoarce prin taxe şi impozite”, a spus premierul Victor Ponta
 
”Capacităţile suplimentare pentru montaj în Sebeş completează în mod optim producţia de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă şi un factor de contribuţie important la profitabilitatea fabricaţiei noastre interne de lungă tradiţie. Prin această investiţie vom satisface cu succes cererea în continuă creştere de cutii de viteză automate”, a afirmat Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producţiei şi Furnizorilor. 

 
Pentru a se pune ”piatra de temelie” a viitoarei fabrici a fost organizat un moment inedit. O piatră adevărată a 
 
Foto
fost ridicată din podiumul pe care se aflau oficialii companiei şi invitaţii. În mijlocul acestei pietre, într-un orificiu, a fost introdus un tub, iar în acesta au fost introduse mai multe obiecte simbolice, cum ar fi un ziar local din 4 aprilie, mai multe monede, o invitaţie la eveniment, un breloc cu marca Mercedes, o roată dinţată.  A urmat instalarea plăcii, la montarea căreia fiecare invitat a introdus câte un şurub. Ulterior acestui moment a fost organizată o vizită în hala de montare cutii de viteză cu dublu ambreaj, inaugurată în ianuarie 2014.
 
În total investiţiile Daimler de la Sebeş se vor ridica la peste 300 de milioane de euro Filiala Daimler Star Transmission a fost înfiinţată în 2001. De atunci se produc la Cugir roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Tot aici se află şi centrul de tehnologii din care face parte şi producţia de prototipuri şi un centru de instruire. La Sebeş s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeş anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacităţi suplimentare faţă de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forţă de muncă de aproximativ 1.200 de oameni.
 
 
”Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educaţie dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educaţie dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în acelaşi timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea Şcolii Duale din Alba-Iulia, STC instruieşte alături de alte 5 companii din judeţul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier”, se afirmă într-un comunicat de presă al companiei.
 
      
La noua fabrică, care va fi finalizată peste doi ani, se va produce cea mai performantă cutie de viteză automată cu 9 trepte 9-GTRONIC. Suprafaţa halei va fi de cât 8 terenuri de fotbal. Festivitatea ocazionată de demararea investiţiei germane de 240 de milioane de euro de la Seşebeş a început.  La evniment sunt prezenţi reprezentanţi Daimler de la cel mai înalt nivel. După festivitatea care va cuprinde mai multe discursuri se va organiza o conferinţă de presa, iar apoi se va vizita hala de ambreaje deschisă în ianuarie, cu o investiţie de 40 milioane de dolari. In hală Ponta şi un reprerzentant Daimler vor „lucra” la un aparat robotizat, pentru a face o demostraţie. 
 
1.000 de muncitori 
 
Momentul festiv marchează începerea construcţiei la fabrica de producţie şi asamblare a cutiilor de viteze automate, care va fi operaţională în totalitate peste trei ani. La finalizare, numărul angajaţilor la unităţile Daimler din Sebeş va fi de aproximativ 1.000 de persoane. Societatea Star Assembly primit un ajutor de stat de 37,4 milioane de euro pentru construirea acestei unităţi de producţie de transmisii automate, investiţia totală ridicându-se la aproximativ 238 milioane de euro. 
 
Transmisiile produse în noua unitate vor echipa limuzinele germane precum E-Klasse sau S-Klasse, care costă peste 50.000 de euro, până acum în România fiind produse doar transmisii pentru vehicule utilitare precum Vito. Reprezentanţii companiei transmit că „este un pas important în dezvoltarea economică a judeţului Alba, precum şi una dintre cele mai mari investiţii din industria auto la nivel naţional”. 
 
Mai puteţi citi
 
 
Compania germană Daimler, prin subsidiara locală Star Assembly SRL, începe vineri, 4 aprilie, construirea celei mai importante unităţi de producţie piese auto la Sebeş, în judeţul Alba. La momentul festiv au fost invitaţi premierul Victor Ponta, ministrul Economiei Constantin Niţă şi omul de afaceri Ion Ţiriac.
 

Strada Investitorilor din Sebeş, „domiciliul“ fabricii Daimler Mercedes, cel mai scurt drum naţional din România. Strada Investitorilor din Sebeş este cel mai scurt drum naţional din România. Are doar 750 de metri şi ”găzduieşte” cea mai mare investiţie din ţară, realizată în 2013: fabrica Daimler care produce cutii de viteză pentru Mercedes, în valoare de 300 de milioane de euro. Strada a fost transformată în drumul naţional DN 7J prin hotărâre de Guvern pentru a putea fi modernizată.

Daimler investeşte în România. Grupul german îşi extinde producţia de cutii de viteze la subsidiara din Sebeş. Grupul german Daimler va investi peste 300 de milioane de euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba.
 
Cugir ar putea fi locaţia pentru noua fabrică Daimler. Constructorul auto german Daimler vrea să construiască o nouă fabrică de componente auto în România, locaţia aleasă fiind Cugir, din judeţul Alba, scrie cotidianul german Handelsblatt, care citează surse din cadrul companiei.
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: