Cutremur în IPJ Alba. Poliţişti suspectaţi că sprijină mafia lemnului. Mega-anchetă a procurorilor DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Poliţia Română
Foto: arhivă Poliţia Română

Procurorii DNA fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene, în dosarul de corupţie în care sunt mizaţi mai mulţi poliţişti din IPJ Alba.

Surse  judiciare susţin că, la nivelul IPJ Alba, s-ar fi constituit o veritabilă reţea de protecţie a unor firme ce aveau drept obiect de activitate procesarea masei lemnoase.

Unii dintre funcţionarii publici vizaţi de această mega-anchetă ar fi primit mită sau ar fi comis fapte de abuz în serviciu în pentru a nu îşi îndeplini sau îndeplini defectuos sarcinile de verificare prevenire şi control a traficului de masă lemnoasă.

Sursele indică faptul că unii angajaţi din mediul MAI ar fi asigurat un palier de protecţie pentru afacerile derulate nelegal de către firmele vizate de anchetă. Sunt vizaţi de anchetă mai mulţi poliţişti din cadrul unor posturi de poliţie comunale.

Anchetatorii DNA au descins şi la alte 40 de locaţii, respectiv la sediile unora dintre firme şi la locaţii private, de unde ridică probe şi documente necesare susţinerii viitoarelor acuzaţii in personam din acest dosar.

Percheziţiile au fost aprobate de instanţă, iar sursele citate menţionează că joi, 9 iunie, nu vor avea loc alte proceduri după finalizarea acestora. Persoanele vizate vor fi citate în zilele următoare pentru audieri.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au anunţat că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate corupţiei şi de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 şi 2022.

În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 50 de locaţii situate pe raza judeţului Alba, din care 10 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Vă mai recomandăm:

 

Invitaţie la masă în locuri spectaculoase din România. Proiectul inedit al unor tineri din Alba Iulia FOTO

 

Cum erau recompensaţi informatorii Securităţii. Bani şi laude: „Este sincer şi cinstit, se bucură de stimă şi respect“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite