Curtea de Apel Cluj respinge cererea de revizuire a unei sentinţe cu implicaţii financiare de milioane de lei pentru o instituţie din Alba

Curtea de Apel Cluj respinge cererea de revizuire a unei sentinţe cu implicaţii financiare de milioane de lei pentru o instituţie din Alba

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de revizuire a unei decizii definitive pronunţate anul trecut în dosarul prin care societatea Man Tours SRL a obţinut despăgubiri de circa 400.000 de lei de la Consiliul Judeţean Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii firmei private au cerut peste 9 milioane de lei despăgubiri în contul profitului neîncasat în perioada în care nu au executat serviciul de transport public de călători, dar instanţa a considerat că valoarea sumei trebuie să fie la mai puţin de 5% din totalul solicitat.
 
”Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Man Tours SRL împotriva deciziei civile nr. 3547 din 27.06.2018 pronunţată în dosarul nr. 8539/117/2013 al Curţii de Apel Cluj. Fără cheltuieli de judecată. Decizia este definitivă”, se pecizează în minuta deciziei din 11 ianuarie 2019. În paralel, s-a dorit strămutarea procesului de la instanţa din Cluj-Napoca, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea, în 10 ianaurie 2019, ca inadmisibilă.
 
Instanţa din Cluj-Napoca a pronunţat sentinţa definitivă în 27 iunie 2018. Ulterior, Consiliul Judeţean a aprobat plata despăgubirilor către firma privată. Pentru a determina suma respectivă, instanţa de judecată a apreciat ca rezonabilă o cotă de profit de 10 la sută, care s-ar reveni firmei private pentru neexecutarea serviciului de transport public ca urmare a deciziei administraţiei judeţene, anulate ulterior în justiţie.
 
De asemenea, s-a stabilit că data limită până la care firma putea beneficia de despăgubirea pentru profitul neîncasat este 31 martie 2015. Valoarea daunelor materiale acordate a fost în sumă de 332.254,9 lei, la care se adaugă daune morale de 10.000 de euro şi cheltuieli de judecată cifrate la 20.610 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: