Cum a vândut fostul şef de la Serviciul de Paşapoarte Alba pachete turistice false unor poliţişti şi magistraţi

Cum a vândut fostul şef de la Serviciul de Paşapoarte Alba pachete turistice false unor poliţişti şi magistraţi

Clienţii au fost amăgiţi inclusiv cu oferte exotice

Cazul celor doi soţi din Alba Iulia, Elena Mihaela Iancu şi Radu Iancu, care au înşelat zeci de persoane cu pachete turistice inexistente scoate la iveală detalii interesante. Radu Iancu a fost timp de 3 ani şef la Serviciul Public de Paşapoarte Alba. Printre clienţii înşelaţi se află poliţişti şi magistraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Mihaela Iancu şi Radu Iancu sunt cercetaţi în lipsă pentru înşelăciune şi evaziune fiscală de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Agenţia de turism implicată este Everest Travel SRL Alba Iulia unde este administrator şi asociat Elena Mihaela Iancu. Tribunalul Alba a emis în 8 aprilie, pe numele celor doi, mandate de arest in lipsa.
 
Femeia a vândut excursii în valoare de peste 160.000 de lei către 31 de persoane, care însă nu au beneficiat de pachetele turistice achiziţionate. Media costului unui pachet touristic este de aproximativ 5.000 de lei, adică mai mult de 1.000 de euro. Sumele de bani au fost încasate personal de către cei doi soţi. Anchetatorii îi mai suspectează de sustragerea de la plata unor obligaţii către stat în valoare de aproape 70.000 de lei. Cei doi învinuţi sunt daţi în urmărire naţională. 
 
Agenţia de turism nu mai funcţionează în prezent având în vedere că a depus ultimul bilanţ contabil pe anul 2009. Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, firma a depus bilanţuri în perioada 2005 – 2009. În aprilie 2012 societatea Everest Travel SRL a fost declarată inactivă. 
 
Radu Iancu a fost timp de aproape 3 ani şef al Serviciului public de Paşapoarte Alba, instituţie aflată în subordinea Prefecturii. După ce a fost schimbat de la conducerea instituţiei a mai rămas o perioadă pe funcţie de execuţie după care a reuşit să se transfere într-o altă structură a Ministerului Afacerilor Interne. În toată această perioadă, bărbatul a intermediat pachete turistice şi pentru angajaţi din sistemul de poliţie şi cel judiciar. Soţul convingea oamenii să cumpere excursii exotice, iar soţia încasa banii. Astfel, printre cei păgubiţi se află poliţişti şi magistraţi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: