Cum se văd alegerile într-un sat din Alba, prin vocea unui agricultor cu 40 de vite în ogradă: „De ce să aleagă alţii, să alegem noi că de-aia avem dreptul“

Cum se văd alegerile într-un sat din Alba, prin vocea unui agricultor cu 40 de vite în ogradă: „De ce să aleagă alţii, să alegem noi că de-aia avem dreptul“

Gheorghe Voicu cheamă toţi alegătorii la vot. Foto: Cătălin Cădan

Un agricultor şi crescător de animale din satul Secăşel, judeţul Alba, îndeamană într-un mod original oamenii să meargă la vot duminică. Gheorghe Voicu are 69 de ani şi deţine în gospodărie 40 de vite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Voicu locuieşte împreună cu soţia şi munceşte zilnic, deşi este pensionar. Îşi iubeşte toate animalele din gospodărie, care nu sunt tocmai puţine. Bărbatul are 40 de vite, 4 pisici, câini şi cai, iar, pentru că le consideră parte din familie, le-a pus câte un nume.
 
Luna şi Mariposa sunt două din cele 40 de vite pe care le creşte şi le îngrijeşte. Dragostea faţă de animale este una reciprocă, pentru că afecţiunea pe care o oferă o primeşte înapoi de la vieţuitoarele din ogradă.
 
Înţelepciunea deprinsă în cei 69 de ani de viaţă şi greutăţile care i-au ieşit în cale l-au făcut să vadă cu alţi ochi politica din România. Nea Voicu înţelege că pentru un trai mai bun şi o ţară mai prosperă este nevoie de mână de lucru. Bărbatul consideră că ajutoarele sociale şi lipsa de interes a oamenilor pentru muncă trag ţara în jos.
 
Agricultorul are o relaţie specială cu animalele sale. Foto: Cătălin Cădan
 
Acum, înainte de alegeri, agricultorul are o sigură dorinţă: ca 90% din români să meargă la vot.
„Eu aşa consider că ar fi bine şi cred că ar fi o datorie a noastră a românilor să ne ducem la vot. Să iasă melancolia din noi şi să nu ne mai gândim că nu mai merg la vot şi să aleagă alţii. De ce să aleagă alţii, să alegem noi că de-aia avem dreptul. De ce să ne ferim de voturi? Să mergem cu toţii şi când se termină voturile să auzim că 90% din români au mers la vot. Aş fi foarte mândru”, spune Gheorghe Voicu.

Bărbatul a mai spus că dacă va auzi să 90% din oameni cu drept de vot s-au prezentat la urne îşi va cumpăra încă 40 de vaci şi dă tot ce produce la casele de copii şi la azilele de bătrâni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările