Cum şi-a respectat Lidl o promisiune făcută în 2018 autorităţilor din Alba Iulia. Supermarket cu spaţiu de închiriat

Cum şi-a respectat Lidl o promisiune făcută în 2018 autorităţilor din Alba Iulia. Supermarket cu spaţiu de închiriat

Anunţul de închiriere spaţiu de pe clădirea supermarket-ului din Alba Iulia

Compania Lidl Romania derulează la Alba Iulia şi alte activităţi decât cele de administrare a trei supermarket-uri deschise în oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, Lidl a devenit şi un fel de agenţie imobiliară având în vedere că propune pentru închiriere un spaţiu de birouri de peste 1.000 de metri pătraţi aflat în incinta clădirii în care funcţionează supermarketul de pe strada Tudor Vladimirescu, deschis în 5 noiembrie 2020.

Clădirea nu este una obişnuită pentru ceea ce înseamnă un supermarket Lidl. În 2018, când s-a derulat procedura de avizare, Consiliul Local Alba Iulia a respins, iniţial, proiectul companiei. Terenul respectiv era vizat atunci şi de investitori imobiliari pentru construirea de blocuri de locuinţe.

În final, administraţia locală a fost de acord să autorizeze supermarketul cu condiţia ca Lidl să îşi mute la Alba Iulia centrul operaţional regional din Transilvania. Acesta a fost şi motivul pentru care clădirea are un spaţiu de birouri în partea dinspre stradă a clădirii..

Reprezentanţii societăţii au fost de acord cu solicitarea Consiliului Local şi a Primăriei, promiţând atunci că vor aduce la Alba Iulia acest centru regional, ceea ce ar fi însemnat, implicit, şi o valoare crescută a taxelor şi impozitelor plătite la bugetul local.

Spaţiul de birouri construit pentru centrul operaţional regional

”Pentru cei care nu ştiu, cu puţin timp în urmă, în Comisia de Urbanism, nu s-a acordat avizul pentru propunerea unui nou magazin Lidl, în centru, pe amplasamentul fostei pieţe SIFOR. Azi se repetă analiza. Doar că, beneficiarul a reviziuit prima variantă ţinând cont de cerinţele PUZ-ului din zona centrală. Parter plus două etaje (birouri) cu front la stradă şi 110 locuri de parcare. O calitate onorabilă, aceea de a pleca urechea şi de a ţine cont de ce vrea comunitatea. Aş putea spune că sunt interesaţi de o certitudine, aceea de a transforma Alba Iulia în sediu operaţional regional. Concluziile le vom afla după şedinţă”, susţinea primarul Mircea Hava, în septembrie 2018.

În noiembrie 2020, Lidl a finalizat investiţia de la Alba Iulia şi a inaugurat magazinul. În ianuarie 2021, pe clădire a fost plasat un anunţ privind dispăonibilitatea magazinului de a închiria un spaţiu de birouri în suprafaţă de 1.066 metri pătraţi.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările