Cum profită agenţii imobiliari de pe urma vizitei Papei Francisc la Blaj. Preţurile exorbitante cu care se închiriază apartamentele din oraş

Cum profită agenţii imobiliari de pe urma vizitei Papei Francisc la Blaj. Preţurile exorbitante cu care se închiriază apartamentele din oraş

Cel mai important moment din vizita papei Francisc va avea loc pe Câmpia Libertăţii

Vizita Papei Francisc la Blaj, în 2 iunie 2019, va însemna şi prezenţa a peste 100.000 de pelerini în municipiul din judeţul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape jumătate dintre pelerini ar urma să asiste la evenimentul istoric de pe Câmpia Libertăţii, unde se va desfăşura sujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri în perioada comunistă. O asemenea cifră de participanţi va însemna o presiune uriaşă pentru tot ceea ce înseamnă unităţi de cazare din toate oraşele aflate în apropierea Blajului.
 
Chiar dacă cea mai mare parte a pelerinilor vor ajunge cu trenul sau cu autocarele şi vor pleca în aceeaşi zi, tot mai rămân foarte mulţi participanţi care vor dori să se cazeze o noapte sau două. Pentru aceştia, singurele spaţii de cazare disponibile sunt cele din oraşele apropiate de Blaj: Alba Iulia, Aiud, respectiv Mediaş şi Sibiu. La Alba Iulia, două dintre cele trei hoteluri mari (Cetate şi Parc) au fost rezervate în cea mai mare parte de către Mitropolia Greco-Catolică de Blaj pentru invitaţii din ţară şi străinătate. De altfel, pe booking, cele două hoteluri apar complet rezervate pentru perioada 1 iunie – 3 iunie 2019. 
   
Cel de-al treilea hotel important, Transilvania, nu a avut solicitări speciale pentru vizita Papei Francisc la Blaj. ”Mai avem locuri de cazare, însă majoritatea au fost rezervate înainte de anunţul vizitei Papei, de către agenţii de turism cu care avem contract de mai mult timp”, a spus Iulia Guş, marketing-manager al hotelului. Altfel spus, sunt turişti care vin sa viziteze Alba Iulia şi nu au tangenţă cu evenimentul de la Blaj. Pe lângă Transilvania, site-urile de profil arată disponibilităţi la Hotel Medieval şi Theodora Golf Club, însă, fiind vorba despre unităţi clasificate la patru stele, preţurile sunt mai ridicate. Camere libere mai sunt şi la hotelurile de 2 şi 3 stele, dar şi la pensiunile de pe raza municipiului Alba Iulia. Oferta de cazare a fost mult îmbunătăţită în ultimii ani prin apariţia unitărilor de timp apart-hotel, dar şi a apartamentelor închirioate în regim hotelier. Cu sume cuprinse între 150 lei şi 400 de lei pot fi închiriate apartamente, mai mult sau mai puţin luxoase. 
 
La Blaj, situaţia apartamentelor este cu totul alta. Cele care mai sunt libere sunt oferite cu preţuri ce pleacă de la 300 de euro pentru perioada vizitei Papei. Pentru un apartament de lux se solicită chiar 1.100 de euro. O garsonieră aflată lângă Câmpia Libertăţii este închiriată cu 500 de euro. Anunţul este următorul: ”Închiriez garsonieră în regim hotelier pe perioada Vizitei Papei Francisc la Blaj. Situată la «Punctul Zero» faţă de Câmpia Libertăţii unde va avea loc celebrarea liturghiei în care vor fi beatificaţi episcopii greco-catolici martiri. În locaţie se pot caza maximum 2 persoane în regim self catering. Imobilul se află la etaj 1, cu vedere panoramică asupra Câmpiei Libertăţii”. 
 
Papa Francisc îşi va încheia vizita în România la Blaj, în data de 2 iunie. Acesta va sosi pe Câmpia Libertăţii în jurul orei 10,30 şi va oficia Divina Liturghie şi ceremonia de beatificare a şapte episcopi martiri greco-catolici. Va ţine apoi o cuvântare (Omilia Sanctităţii Sale) şi, după o masă alături de capii Bisericii Greco-Catolice din România, va participa la o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj. Accesul pe Câmpia Libertăţii din Blaj, locul de desfăşurare a Sfintei Liturghii susţinute de Suveranul Pontif se va face pe baza unor bilete nominale, distribuite gratuit în parohii şi a documentului de identitate al fiecărei persoane. Pelerinii care nu vor avea acces pe Câmpia Libertăţii vor putea să urmărească slujba pe ecrane uriaşe amplasate în câteva zone ale oraşului.
 
Accesul în localitate este organizat pentru ca toţi pelerinii să ajungă cât mai aproape de locul de desfăşurare. Cei care vor veni cu trenul sau cu autocarul vor avea de parcurs pe jos maximum 25 de minute de la locul sosirii până pe Câmpia Libertăţii, iar cei care vor veni cu autoturismul personal vor putea parca pe străzile Blajului. Peste 700 de preoţi şi câteva sute de călugări şi călugăriţe vor fi prezenţi la Blaj, dar şi aproape 400 de jurnalişti, ceea ce arată interesul foarte mare pentru eveniment.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: