Cum a înşelat un fals procuror cu zeci de mii de lei mai multe persoane prin metoda ”accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fals procuror a reuşit să înşele mai multe persoane din Alba cu sume de ordinul zecilor de mii de lei prin metoda ”accidentul”. Bărbatul sună persoane pe telefonul fix şi le solicită bani pentru a interveni în soluţionarea unor accidente în care ar fi fost implicate persoane apropiate victimelor.

Victimele sunt sunate pe telefonul fix şi sunt, în general, persoane în vârstă. Anunţate că o persoană din familia lor a avut un accident grav intră în panică şi oferă infractorilor sumele de bani solicitate cu scopul de a soluţiona amiabil incidentul rutier. Abia după ce pleacă pesoana care se prezintă pentru a încasa banii oamnenii îşi dau seama că au fost înşelaţi. 

Trei lovituri de acest gen au avut loc în două zile în Alba. Într-o singură zi, două persoane au rămas fără 35.000 de lei pentru această metodă. Cu o zi înainte, o altă persoană a fost înşelată cu suma de circa 10.000 de lei, autorul susţinând de această dată că este ataşat al Ambasadei Germaniei în România. Falsul procuror mai are la activ în două zile cinci tentative de înşelăciune, raportate la poliţie. Numărul acestora este însă mai amre, având în vedere că nu toate persoanele care sunt sunate dar nu cad în plasa escrocilor aleg să depună plângere.

Potrivit IPJ Alba, la data de 1 martie, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat de 85 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că a fost sunat de către un individ care a pretins că este procuror şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unui copil. Escrocul i-a solicitat vârstnicului suma de 24.000 lei, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acestuia şi familia copilului rănit. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa sa s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat suma solicitată.

Tot miercuri, 1 martie Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la o astfel de faptă, a cărei victimă a fost o femeie de 75 de ani, din Sebeş, care a fost prejudiciată cu suma de 10.000 de lei.

Alte două persoane, din Alba Iulia şi Sebeş s-au adresat poliţiei, în cursul zilei de miercuri, 1 martie, reclamând fapte de tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.

În 28 februarie 2017, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 69 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile a fost sunată de către un individ care a pretins că este ataşatul diplomatic al Germaniei în România şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, pe teritoriul Germaniei, soldat cu rănirea unui copil.  

În acest context escrocul i-a solicitat femeii suma de 7.000 de euro, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acesteia şi familia copilului rănit. Femeia a dat crezare celor spuse de escroc, i-a comunicat adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa ei s-a prezentat un bărbat, de aproximativ 30 de ani, căruia i-a dat suma de 10.600 lei. Ulterior, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a prezentat la poliţie. Tot în 28 februarie, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de alte 3 femei cu privire la fapte de tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”, însă în aceste cazuri, calitatea invocată de escroci a fost cea de procuror. 

Citiţi şi:

Un startup românesc cu succes internaţional. După New York, aplicaţia Fast Order ajunge şi în Dubai

Un mecanic din Alba Iulia a construit o maşină spectaculoasă în propriul atelier

Câte milioane de euro valorează cele mai vechi tipărituri din România. Bibliotecile care au în colecţii 1.640 de incunabule

 

Final fericit în povestea „doamnei cu pantofi albaştri“, judecătoarea care a încântat România

 

Alternativă „melodioasă“ la telefoane şi tablete: copiii care fac cursuri gratuite de chitară

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite