Cum a fost făcut vedetă naţională fostul director economic de la Cupru Min. Eugen Colda asociat în fals cu Florian Coldea

Cum a fost făcut vedetă naţională fostul director economic de la Cupru Min. Eugen Colda asociat în fals cu Florian Coldea

Uzina Cupru Min de la Roşia Poieni

Fostul director economic şi contabil şef de la compania Cuprum Min SA, Eugen Colda, a devenit peste noapte vedetă după ce numele său a fost asociat de presa centrală cu fostul şef operativ al SRI, Florian Coldea. În realitate între cei doi nu există nicio legătură de rudenie sau de altă natură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe publicaţii, culminând cu Antena 3, l-au prezentat pe Eugen Colda drept vărul lui Coldea şi unul dintre intermediarii şpăgilor dintre omul de afaceri Horia Simu şi Daniel Moldoveanu, fostul şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii. Doar că între cei doi, nu există nici o legătură.
 
Potrivit unei anchete realizate de hotnews.ro, care citează surse apropiate de Cuprumin, între Coldea şi Colda nu este nici o legătură. Dacă fostul şef al SRI, este născut la Arad, Colda este născut în Munţii Apuseni. ”Tavalugul a pornit luni seara de la o serie de declaraţii făcute la Antena 3, unde în cadrul emisiunii Sinteza Zilei avocatul lui Horia Simu a susţinut ca Daniel Moldoveanu l-a contactat pe clientul sau prin intermediul lui Eugen Coldea, despre care afirma ca este nimeni altul decat varul faimosului Florian Coldea” arată hotnews.ro.
 
Antena 3 a făcut, de altfel, şi legătura cu eliberarea din funcţie a fostului director Cupru Min, imediat după ce Coldea a fost şi el trecut în rezervă. La câteva ore distanţă, unele cele mai importante ziare online (stiripesurse.ro, evenimentul zilei, flux24) din România au lansat titluri pompoase legate de acest subiect. Cu toate acestea, între cei doi nu există nicio legătură de rudenie. Eugen Colda este născut în 1957, în satul Poieni (Alba) pe când Florian Coldea s-a născut la Arad în 1971. În plus, există şi o diferenţă de nume între cei doi. Eugen Colda a fost schimbat din funcţia de director economic în urmă cu aproximativ un an de zile, după ce noul consiliu de administraţie al companiei miniere a decis să scoată toate posturile la concurs. Colda nu a mai participat la concurs, dar a rămas în societatea într-o funcţie de consilier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: