Cum a evoluat epidemia de coronavirus în Alba, în ultimele şapte zile. Oraşul unde sunt jumătate din cazurile active

Cum a evoluat epidemia de coronavirus în Alba, în ultimele şapte zile. Oraşul unde sunt jumătate din cazurile active

Cazurile active de coronavirus sunt în scădere în Alba

În Alba, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus a crescut cu 21 de cazuri în ultimele şapte zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potgrivit DSP Alba, vineri, 22 mai 2020, sunt înregistrate un total de 288 de cazuri testate pozitiv cu noul coronavirus.
 
De asemenea, 219 de persoane sunt vindecate, iar 19 au decedat. Numărul cazurilor active este de 50. Joi, în Alba au fost prelucrate 332 de teste (198 la DSP şi 134 la SJU). Numărul total de teste realizate este de 16.016.

În urmă cu o săptămână erau 267 pozitivi, 187 persoane vindecate şi 17 decese. Numărul cazurilor active era de 63. tendinţa din ultima săptămână este una de scădere a cazurilor active, un indicator important care arată evoluţia epidemiei. În cele şapte zile analizate au fost realizate 2.410 de teste. 

Jumătate din cazurile active sunt în oraşul Ocna Mureş. Potrivit comunicării transmise de primărie în oraş sunt 25 de persoane confirmate pozitiv şi internate, astfel: 3 cadre medicale UMS, 11 pacienţi de la UMS, 6 angajaţi depozit logistic retailer Turda şi 5 pacienţi din familiile celor pozitivi. Sitaţia se datorează focarului de la Unitatea Medico-Socială de îngrijire a persoanelor vârstnice din subordinea administraţiei locale.

Joi, 21 mai, s-a înregistrat şi cel de-al 19-lea deces provocat de COVID 19 în Alba. este vorba despre o femeie de 45 de ani, confirmată în 20 mai. Femeia suferea de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet zaharat. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus care a decedat în Alba.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate şi externate Totodată, până acum, 1151 persoane au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 198 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 203 de pacienţi. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: