CSU Alba Iulia şi CSM Târgovişte reeditează semifinala de anul trecut în campionatul naţional de baschet feminin

CSU Alba Iulia şi CSM Târgovişte reeditează semifinala de anul trecut în campionatul naţional de baschet feminin

Prima semifinala din campionatul national de baschet feminin se joaca la Alba Iulia

CSU Alba Iulia şi CSM Târgovişte s-au întânit în acest sezon, înaintea confruntărilor din playoff, de două ori. Ambele partride au fost câştigate de sportivele din Alba Iulia.

Prima partidă din semifinalele Campionatului Naţional de baschet feminin se va juca la Alba Iulia, duminică, 13 aprilie, cu începere de la ora 18.00, în Sala de Sport a Universităţii. Meciul este o reeditare a semifinalei din sezonul precedent, când cele două combatante s-au luptat pentru un loc în marea finală. Atunci câştigătoare a ieşit trupa din judeţul Dâmboviţa.

Reprezentanţii clubului din Alba Iulia dau asigurări că, de această dată, lucrurile stau cu totul altfel. „Consider că ne aşteaptă confruntări dificile cu CSM Târgovişte, este playoff, ambele echipe vor da totul, este ceva diferit faţă de sezonul regulat, acum poate fi victoria şi calificarea mai departe. Tocmai de aceea este important ca noi să profităm de faptul că am terminat pe locul 2 în clasament şi avem avantajul de a juca o posibilă a treia partidă, cea decisivă, tot acasă. Practic, noi trebuie să ne câştigăm meciurile acasă şi suntem în finală. În plus, trebuie să demonstrăm că cele două victorii din sezon nu au fost o întâmplare. Sper să jucăm cu multă concentrare acest prim meci important şi să câştigăm pentru a porni cu avantaj, iar presiunea mai mare să fie pe adversarele noastre. Bineînţeles, nu va fi uşor, deoarece Târgovişte este o echipă puternică, va trebui să apărăm bine aruncările lor de la distanţă, de asemenea pe Chrissy Givens, una din cele mai bune jucătoare din campionatul românesc“, apreciază Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

Pentru a ajunge în semifinale, niciuna din cele două echipe nu a avut mari bătăi de cap, reuşind să-şi termine disputele din primul tur din playoff în două meciuri. Astfel, CSU Alba Iulia şi-a învins cu 2-0 în sferturi adversara, CSM Satu Mare, în urma a două meciuri câştigate fără mari probleme. De cealaltă parte, CSM Târgovişte a avut şi ea două succese fără istoric, împotriva echipei Olimpia Braşov.

În acest sezon, înaintea confruntărilor din playoff, CSU Alba Iulia şi CSM Târgovişte s-au întâlnit de două ori. Ambele partide au fost câştigate de sportivele din Alba Iulia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: