Creşa „groazei“ din Alba Iulia. O îngrijitoare şi o educatoare care înjurau şi ameninţau copiii, urmărite penal pentru rele tratamente

Creşa „groazei“ din Alba Iulia. O îngrijitoare şi o educatoare care înjurau şi ameninţau copiii, urmărite penal pentru rele tratamente

Creşa din Alba Iulia unde au fost înregistrate ameninţările şi înjurăturile

Educatoarea şi îngrijitoarea de la o creşă din Alba Iulia, acuzate de părinţii unor copii că ar fi avut un comportament agresiv la adresa minorilor, atât fizic, cât şi verbal, sunt urmărite penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Organele de urmărire penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectele T.A.D. şi C.D. pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, prev. de art. 197 C.pen. Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit bănuiala rezonabilă că: 

În calitate de angajate în cadrul Creşei nr. 2 din mun. Alba Iulia, îngrijitoarea T.A.D. şi educatoarea C.D. au adresat cuvinte şi expresii jignitoare pe un ton ridicat faţă de mai mulţi copii din grupa mare”, se arată în răspunsul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Ordine Publică, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.
 
„Precizăm că efectuarea în continuarea a urmăririi penale este o etapă procesuală reglementată în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşirii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai menţionează sursa citată.

Primăria Alba Iulia a finalizat recent ancheta internă la creşa ”groazei”. Măsurile aplicate în urma anchetei interne sunt foarte blânde: avertisment şi transfer pentru persoanele implicate la alte creşe din oraş. Ancheta a vizat 4 angajate ale Creşei nr. 2 din Ampoi: o îngrijitoare, 2 asistente medicale şi 1 educatoare. Toate cele patru persoane au primit avertisment scris, fiind la prima abatare, şi au fost mutate, pe o perioadă de 6 luni, la alte creşe. Situaţia a fost scoasă la lumină în urmă cu 2 săptămâni după ce un părinte care a bănuit că se întâmplă ceva la creşă a pus un aparat de înregistrat în ghiozdanului copilului. Astfel, au fost înregistrate discuţiile şi strigătele şocante ale unei îngrijitoare şi ale educatoarei, precum şi înjurăturile la adresa copiilor.
 
În urma ascultării înregistrărilor realizate, doi părinţi au decis să depună plângere penală la poliţie, care a deschis un dosar penal. ”În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plângerile au fost conexate şi s-a deschis un dosar penal. Verificările se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă”, a afirmat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.
 
Câteva dintre afirmaţiile şocante extrase aleatoriu din transcriptul unei înregistrări:
”Împuţitu naibii, stai aici! / F... gura mă-tii de împuţit! / Linişte... fă-ţi pedeapsa... du-te dracu să bage în tine! / Unde s-o pişat tu nesimţitu ăsta / Ce dracu că nici nu te-ai udat, nesimţitule! / Du-te la oliţă şi fă pişu, putoare! / O bată-te D... de prost / O trăzni-te-ar chiloţii că mă disperi! / Te rog să bei apă, dar să o bei, că dacă nu ţi-o pun pe tine, în cap ţi-o torn / Acuma te culci cu tatăt-o cu tot / Tâmpit ce eşti că nimic nu înţelegi / Ui ce l-a împins pe..., du-te dracului de nesimţit / De acolo nu mai mişti până..., mă nesimţitule / Da dă-l tu dracului, ieri a fost agitat, azi ce dracu o avut iar / Treci... acolo la colţ, acolo stai pănă nu mai poţi! / Aici stai tâmpitule, că mă disperi cu scuipatul tău cu tot!”


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările