Corpuri noi de iluminat, în Cetatea Alba Carolina. Primăria vrea să reducă consumul de energie cu 75%

Corpuri noi de iluminat, în Cetatea Alba Carolina. Primăria vrea să reducă consumul de energie cu 75%

Corpurile de iluminat din Cetate vor fin înlocuite

Peste 220 de corpuri de iluminat din Cetatea Alba Carolina vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin implementarea unui proiect în valoare de peste 1,3 milioane de lei, administraţia locală vrea să reducă consumul de energie cu 75% faţă de situaţia actuală. De asemenea, se propune instalarea unui sistem de dimmare / telegestiune, care va permite creşterea sau scăderea nivelul de iluminare în anumite zone şi în anumite momente ale nopţii. 
 
Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, în şedinţa din 25 august, aprobarea participării Municipiului la „Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public” şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Eficientizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Alba Iulia  – Zona Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina”.
 
Potrivit referatului de aprobare, Municipiul Alba Iulia are în pregătire depunerea unui proiect de finanţare în cadrul programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării eficiente a energiei în infrastructura de iluminat public. Proiectul are o valoare totală de 1.319.162,27 lei, din care 997.447,04 lei din bugetul alocat prin program, 249.369,26 lei contribuţia solicitantului şi 72.315,97 lei cheltuieli neeligibile.
 
În cadrul investiţiei propuse se vor monta 223 de corpuri (aparate) de iluminat bazate pe tehnologia LED, cu respectarea încadrării în clasele de iluminat a drumurilor/străzilor aferente proiectului. De asemenea, se va implementa un sistem de dimmare/telegestiune în cele 223 aparate de iluminat ale municipiului, care va permite reglarea fluxului luminos la nivelul acestora.
 
Potrivit autorităţilor locale, prin implementarea investiţiei se va realiza o economie a consumului de energie electrică de 75% faţă de situaţia actuală. Pentru a obţine această economie, se vor monta 223 de aparate de iluminat bazate pe tehnologie LED şi se va implementa un sistem de dimmare / telegestiune în corpurile de iluminat.
 
În urma implementării investiţiei va exista posibilitatea de a reduce consumurile generale, de a creşte şi scădea nivelul de iluminare în anumite zone şi în anumite momente ale nopţii. Aceste modernizări ale sistemului de iluminat vor permite şi scăderea costurilor de întreţinere şi vor optimiza intervenţiile pentru reparaţii / mentenanţă şi totodată vor creşte gradul de confort şi siguranţă al cetăţenilor pe timp de noapte.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările