Copii din Ucraina, invitaţi la Junior Bike Race. O poliţistă le-a oferit o lecţie rutieră în limba maternă

Copii din Ucraina, invitaţi la Junior Bike Race. O poliţistă le-a oferit o lecţie rutieră în limba maternă

Copiii ucraineni au primit sfaturi rutiere din partea unei poliţiste. Foto: IPJ Alba

Peste 20 de copii din Ucraina refugiaţi în Alba au fost invitaţi să participe, sâmbătă, 21 mai, la Ciugud, la o competiţie ciclistă destinată exclusiv celor mici, Junior Bike Race. O poliţistă vorbitoare de limba ucraineană a realizat o scurtă lecţie rutieră cu aceştia.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Cu mare drag, am invitat, astăzi, alături de noi un grup de copii ucraineni refugiaţi din calea războiului. Şi ne bucurăm că aceşti copii minunaţi pot să zâmbească", au transmis, sâmbătă, 21 mai, reprezentanţii Primăriei Ciugud.
 
Cei peste 250 de copii participanţi la competiţie au aflat din partea unor poliţişti şi câteva reguli importante de circulaţie. O poliţistă vorbitoare de ucraineană, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Ionela Popa, le-a oferit celor peste 20 de copii refugiaţi o scurtă lecţie rutieră.
 
Cei mici au avut la dispoziţie două trasee, în funcţie de vârstă. Copiii sub 9 ani au fost înscrişi în Traseul Iepuraşilor, având de pedalat 550 de metri, cu o diferenţă de nivel de 5 metri. Pe Traseul Lupişorilor au pedalat copiii de peste 9 ani, fiecare categorie parcurgând un alt număr de ture din traseul de 1.100 de metri lungime şi 15 metri diferenţă de nivel.
 
Foto: IPJ Alba
 
Copiii au purtat pe tot parcursul cursei cască de protecţie. Junior Bike Race, cea mai importantă competiţie ciclistă din România destinată exclusiv copiilor, este un eveniment organizat de Primăria Comunei Ciugud, în parteneriat cu Asociaţia Bicheru Cycling Alba Iulia. Potrivit organizatorilor, competiţia urmăreşte încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă, punându-le la încercare şi abilităţile de pedalat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările