Contabilul Primăriei Mirăslău din Alba, arestat la domiciliu după ce a semnat în locul primarului facturi de peste 140.000 de lei

Contabilul Primăriei Mirăslău din Alba, arestat la domiciliu după ce a semnat în locul primarului facturi de peste 140.000 de lei

Primăria comunei Mirăslău

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 17 februarie 2020, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 49 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a reţinut că, în cursul lunii aprilie 2019, inculpatul Toma Lucian, în calitate de contabil în cadrul Primăriei Comunei Mirăslău ar fi îndeplinit acte care nu intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu, în sensul că a contrafăcut semnătura primarului pe mai multe ordine de plată şi a achitat facturi, în valoare totală de 143.140 lei, unui număr de trei societăţi comerciale, fără ca marfa aferentă să fi fost recepţionată de primărie.
 
Societăţile comerciale au beneficiat astfel de un folos necuvenit, iar Primăriei Comunei Mirăslău i-a fost cauzată o pagubă în cuantum de 143.140 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză. Procurorul a dispus reţinerea inculpatului şi a propus luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta. La data de 18 februarie 2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat. 
 
”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat reprezentanţii Parchetului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: