Contract de 140.000 de euro semnat de Consiliul Judeţean Alba pentru promovarea proiectului de management al deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a semnat, în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, un contract de promovare şi publicitate în valoare de circa 641.000 de lei (140.000 de euro). Licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme din Bucureşti şi Iaşi.

Scopul principal al proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” este proiectarea unui sistem integrat de management al deşeurilor şi programul de investiţii pentru judeţul Alba, care să asigure îndeplinirea obligaţiilor legislative.

Contractul „Servicii de publicitate şi campanie de informare şi conştientizare” va fi derulat de asocierea dintre societăţile SC Agrafics Communication SRL Bucureşti şi SC Avensa Consulting SRL Iaşi. Are drept scop promovarea sistemului de management integrat al deşeurilor, concomitent cu asigurarea unei bune vizibilităţi a proiectului. Valoarea contractului este de 641.938,90 lei, fără TVA şi are o durată de 28 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, 2 decembrie 2013. Prestatorul va derula o campanie de informare şi conştientizare care va consta, în principal, în următoarele activităţi: crearea unui site web al proiectului, producţia şi diseminarea a 180.000 de pliante, 90.000 de fluturaşi şi 5.000 de afişe, realizarea a 400 de difuzări a unui spot TV şi a 800 de difuzări a unui spot radio, publicarea a 20 de machete şi 10 advertoriale în presa scrisă, respectiv organizarea a minim 89 de întâlniri în toate localităţile judeţului. Valoarea estimată iniţial a contractului a fost de 1,41 milioane de lei, dar licitaţia la care au participat 10 ofertanţi a determinat scăderea valorii de contractare cu peste 55 la sută. 

Un alt contract, aflat în procedura de atribuire prin licitaţie deschisă, priveşte supervizarea lucrărilor de construcţii din cadrul proiectului, iar prin achiziţie directă se va atribui şi verificarea proiectului tehnic şi a documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire pentru depozitul de deşeuri Galda de Jos. Aceasta presupune acordarea de către prestator a asistenţei tehnice specifice în execuţia lucrărilor şi furnizării de echipamente pentru trei contracte de lucrări: construirea Centrului de management integrat al deşeurilor de la Galda de Jos; închiderea depozitelor neconforme de deşeuri din mediul urban şi construirea staţiilor de transfer la Blaj şi Tărtăria. Valoarea estimată este de 5.056.412 lei, fără TVA, iar durata contractului este de 47 de luni de la data emiterii ordinului administrativ. Şedinţa de deschidere a ofertelor va avea loc în 8 ianuarie 2014.

Ultimul contract are drept obiect furnizarea serviciilor de verificare tehnică de specialitate a documentaţiilor tehnice elaborate în cadrul contractului „Asistenţă tehnică oferită de proiectant pe perioada executării lucrărilor de construire a depozitului de deşeuri Galda de Jos”. Valoarea estimată, fără TVA, este de 48.811 lei şi se va întinde pe o perioadă de 49 de luni.

Proiectul este implementat de CJ Alba în perioada mai 2012 – octombrie 2015 şi este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Media, axa prioritară 2 – „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor contaminate istoric”. Valoarea totală a proiectului este de 48.761.526 euro, fără TVA (212.015.115 lei), din care valoarea eligibilă, conform POS Mediu, este de 43.310.393 euro (188.313.589 lei). 

Principalele componente ale proiectului, sunt: implementarea colectării separate a deşeurilor municipale şi introducerea compostării individuale în mediul rural, construcţia a două staţii de transfer la Blaj (15,000 t/an) şi Tărtăria (33,044 t/an), construcţia unei staţii de sortare la Galda de Jos (43,000t/an), construcţia unei staţii de tratare mecanico – biologică simplă la Galda de Jos (85,566 t/an), construcţia unui nou depozit de deşeuri în Galda de Jos (543,000 m3) – prima celulă şi închiderea şi reabilitarea a 7 depozite urbane de deşeuri neconforme (în Abrud, Cîmpeni, Blaj, Cugir, Aiud, Ocna Mureş şi Alba Iulia). Până în prezent, în cadrul proiectului au fost încheiate cinci comntracte în valoare totală de aproximativ 2,7 milioane de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite