Consilierii judeţeni ALDE, excluşi din partid pentru că au votat candidaţii PNL la conducerea Consiliului Judeţean Alba

Consilierii judeţeni ALDE, excluşi din partid pentru că au votat candidaţii PNL la conducerea Consiliului Judeţean Alba

Fostul prefect Gheorghe Feneşer este unul dintre cei trei consilieri judeţeni excluşi din ALDE

Consilierii judeţeni Gheorghe Feneşer, Ioan Uţiu şi Ladislau Koble au fost excluşi din ALDE ca urmare a votului acordat de către aceştia pentru candidatul PNL la funcţie de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Decizia a fost luată de conducerea centrală a partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei au votat marţi pentru numirea în funcţia de preşedinte a CJ Alba a candidatului PNL, Ion Dumitrel.
Chiar dacă decizia de la Bucureşti nu a fost confirmată şi de conducerea locală ALDE, totuşi, cei în cauză au fost informaţi despre aceasta. PNL Alba nu avea nevoie şi nici nu a negociat voturile consilierilor ALDE în condiţiile în care are majoritate în Consiliul Judeţean. 
 
Gheorghe Feneşer, fost prefect de Alba, a afirmat că decizia celor trei consilieri judeţeni de marţi a fost un „cartonaş galben” la adresa PSD Alba, care, în opinia sa, nu a respectat protocolul stabilit la nivel naţional, şi anume să sprijine pentru funcţiile de viceprimari candidaţi ALDE.
 
„PSD nu şi-a respectat la nivel local înţelegerile făcute cu ALDE. Chiar dacă ar fi trebuit să sprijine candidaţi ALDE pentru funcţii locale din judeţ, au ales variante de colaborare cu PNL. A fost, dacă vreţi, un cartonaş galben la adresa PSD, gestul de astăzi”, a declarat Gheorghe Feneşer.
 
”Personal, în calitate de vicepreşedinte judeţean, nu mi s-a adus la cunoştinţă, nu am auzit, direct sau indirect, de o declaraţie, protocol, contract, în care ALDE Alba are protocol cu PSD”, a spus Ladislau Koble. Acesta a precizat că ALDE, alături de PSD, ar fi putut să pună viceprimari în mai multe localităţi, între care Câmpeni, Valea Lungă, Noşlac sau Baia de Arieş, însă social-democraţii au refuzat această alianţă. El a adăugat că a creat singurul protocol din Alba între ALDE şi PSD, la Aiud, municipiu în care locuieşte.
 
Potrivit lui Feneşer, colegii săi de partid iau în calcul contestarea deciziei de la Bucureşti. Cei trei consilieri ALDE au votat şi propunerile PNL pentru funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Cucui şi Florin Roman. Dacă decizia de excludere rămâne definitivă, cei trei îşi pierd mandatele din CJ, iar locurile lor în forul legislativ judeţean vor fi luate de următorii candidaţi pe listele ALDE: Cosmin Arion, Ion Marincaş şi Viorel Alin Jidveian. Conducerea PNL a CJ Alba a fost votată şi de cei doi consilieri PMP.

”Mulţumesc şi colegilor de la PMP şi ALDE care m-au votat. Vă spun că a fost o surpriză pentru mine acest vot (din partea PMP şi ALDE - n.r.), nu am avut nicio discuţie pentru acest vot, nici pentru mine şi nici pentru vicepreşedinţii aleşi. Ăsta a fost un semn că, până la urmă, dreapta se poate uni în judeţul Alba. Sunt convins că vom colabora bine şi cu consilierii judeţeni ai PSD”, a declarat Ion Dumitrel, la finalul votului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: