Confuzie la Ministerul Transporturilor între un nod rutier pentru autostradă şi un drum naţional. Răspunsul straniu semnat de Răzvan Cuc

Confuzie la Ministerul Transporturilor între un nod rutier pentru autostradă şi un drum naţional. Răspunsul straniu semnat de Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, confundă un nod de autostradă cu un drum naţional din Apuseni. Cel puţin aceasta este impresia lăsată de un răspuns primit de un parlamentar din Alba la o interpelare adresată ministrului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul de Alba, Florin Roman, l-a întrebat pe ministrul Răzvan Cuc despre construcţia nodului de autostradă din dreptul oraşului Cugir, care nu a fost prevăzut în proiectul iniţial al autostrăzii Orăştie - Sibiu.
 
Răzvan Cuc a reacţionat la interpelare cu informaţii despre lucrările la Drumul Naţional 75 care străbate Munţii Apuseni. 
 
”Referitor la întrebarea dumneavoastră, formulată în şedinţa Camerei Deputaţilor (…) având ca subiect Precizări privind construcţia nodului de autostradă din dreptul oraşului Cugir, vă comunicăm următoarele: Nu sunt prevăzuţi bani în bugetul anului 2019 pentru lucrări de reabilitare a DN 75. În cursul anului 2019 se vor executa lucrări de întreţinere periodică, astfel (...) Pentru restul sectoarelor de drum (…) se vor efectua lucrări de întreţinere curentă”, se arată în răspunsul ministrului.
 
Parlamentarul de Alba a spus că răspunsul la interpelarea pe care a trimis-o i-a sosit cu întârziere. ”Domnul Alexandru Cuc face o confuzie gravă între un nod de autostradă pe culoarul IV şi două drumuri naţionale din zona Munţilor Apuseni”, a comentat Florin Roman.
 
 
La momentul construcţiei autostrăzii, au existat numeroase controverse şi discuţii pentru realizarea nodului rutier. Acesta nu a putut fi construit pentru că nu a fost prevăzut în proiect. S-a concluzionat că o decizie privind realizarea unui nod, care să asigure accesul spre şi dinspre Cugir, să se ia după trecerea celor 5 ani, perioadă în care proiectul nu poate fi modificat în condiţiile în care este finanţat din fonduri europene.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: