Condiţii de lux în arestul modernizat al IPJ Alba: aer condiţionat, televizor, club şi cameră pentru vizite intime

Condiţii de lux în arestul modernizat al IPJ Alba: aer condiţionat, televizor, club şi cameră pentru vizite intime

Cameră de deţinere

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Alba a finalizat investiţia privind modernizarea arestului, condiţiile în care vor locui viitoarele persoane private de libertate fiind unele de lux.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deţinuţii vor avea la dispoziţie camere de detenţie modernizate, camere pentru vizite intime, un club cu calculatoare şi telefoane, locuri de plimbare şi spaţii pentru primit vizite. De asemenea, în fiecare cameră, va exista şi un televizor. 

Camerele de detenţie au, pe lângă ferestre cu gratii uşi metalice cu grilaj, paturi metalice, mese, scaune, spaţii de depozitare a lucrurilor, duşuri, lavoare şi toalete, interfon şi sistem de radioficare, oglinzi din oţel, aer condiţionat şi televizor. Grupul sanitar a fost separat de restul camerei printr-un perete despărţitor, construit din materiale rezistente specifice zidariei structurale. Spaţiile destinate plimbării au fost împrejmuite cu beton armat, au un canal colector, uşă metalică cu griolaj, copertină şi bancă. 

Secţia de arest preventiv are o capacitate de 32 de locuri.Noua secţie de arest preventiv este gata şi aşteaptă doar recepţia, care va fi făcută cel târziu în 15 februarie. ”Ministerul a alocat fonduri foarte bune şi suficiente să îl aducem la standarde europene (n.r. arestul preventiv). Încă nu am făcut recepţia. A fost o investiţie de peste 500.000 de euro. Asta presupune condiţii decente pentru o persoană care se află într-o stare de reţinere. Fiecare cameră are baie personală, camerele sunt dotate cu paturi la volumul alocat pentru fiecare personă, standard. Au cameră de vizită, au cameră de întâlnire, au parte de club, au parte de bibliotecă, au aer condiţionat şi televizor în fiecare cameră şi duş”, a declarat, miercuri, comisar şef de poliţie Florin Dogaru, şef IPJ Alba.

”Pentru asigurarea unei temperaturi optime, în partea superioară a peretelui spre exterior, se vor monta pentru spaţiile în care nu există un număr de 10 buc. aparate de aer condiţionat. În interiorul camerei de cazare nu trebuie să existe tubulatura de ventilaţie şi cablul necesar alimentării cu energie electrică. Pentru a minimiza accesul persoanelor private de libertate la aparatul de aer condiţionat, se vor monta cutii pentru a încorpora întreg aparatul”, s-a precizat în caietul de sarcini aferen investiţiei

În camerele de vizită au fost amenajate sisteme separate de acces pentru vizitatori şi pentru persoanele private de libertate, masă şi scaun pentru vizitator, sistem de comunicaţie între cei doi, sistem de transmitere a documentelor şi un sistem de supraveghere video. Arestul IPJ Alba a devenit, astfel, cel mai modern din România.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările