Condamnaţi cu cazare de „lux” la Penitenciarul Aiud. Proiect pentru 200 de noi locuri de detenţie

Condamnaţi cu cazare de „lux” la Penitenciarul Aiud. Proiect pentru 200 de noi locuri de detenţie

Penitenciarul Aiud

Penitenciarul Aiud va creşte capacitatea de cazare a deţinuţilor cu până la 121 de locuri prin transformarea unor foste spaţiilde producţie, în spaţii de cazare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Penitenciarul Aiud a lansat miercuri, 28 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie pentru transformarea unor spaţii de producţie în spaţii de cazare.
 
Este vorba despre servicii de elaborare documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (D.A.L.I.) pentru obiectivul de lucrări de intervenţii de natura investiţiilor „Penitenciarul Aiud – Transformare spaţii de producţie în spaţii de cazare”.
 
Valoarea totală estimată este de 91.596,64 de lei, fără TVA.  Potrivit caietului de sarcini, clădirea „spaţii producţie” a fost construită în 1882, are un regim de înălţime Parter şi suprafaţa construită 535 mp.
 
„Destinaţia clădirii viitoare va fi de pavilion de deţinere, organizat, modernizat şi dotat conform standardelor în vigoare, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie prin amenajarea de noi spaţii de deţinere pentru custodierea persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim închis.
 
Spaţiile destinate cazării persoanelor private de libertate trebuie să respecte demnitatea umană şi să întrunească standardele minime sanitare şi de igienă, ţinându-se seama de suprafaţa de locuit, volumul de aer, iluminare, sursele de încălzire şi ventilaţie, prin raportare la condiţiile climatice”, se precizează în documentul citat.
 
Prin Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) se vor propune două scenarii, astfel:
 
1. consolidare, recompartimentare, extindere pe verticală şi pe orizontală clădire existentă:
Regim de înălţime P+1E – minim 81 de locuri de cazare pentru executarea pedepsei în regim închis
Regim de înălţime P+2E – minim 121 de locuri de cazare pentru executarea pedepsei în regim închis
 
2. desfiinţare construcţie existentă şi realizarea unei construcţii noi (scenariu recomandat de expertul tehnic)
Regim de înălţime P+1E – minim 81 de locuri de cazare pentru executarea pedepsei în regim închis
Regim de înălţime P+2E – minim 121 de locuri de cazare pentru executarea pedepsei în regim închis
 
Se propun două variante de camere – pentru două persoane private de libertate, respectiv pentru o persoană privată de libertate, cu dizabilităţi locomotorii. În ambele scenarii, clădirea de tip bară va avea un hol de circulaţie dezvoltat în lungul clădirii situat lângă clădirea „Secţiile VII-VIII” de care este lipită şi cu care se va cupla viitoarea construcţie la fiecare nivel.
 
Camerele de deţinere se vor dezvolta în lungul clădirii şi vor fi proiectate în module de câte două camere, în oglindă, cu grupurile sanitare alăturate (cu spaţiu tehnic ce deserveşte ambele grupuri sanitare).
 
Pe fiecare nivel urmează să existe un birou supraveghetor, cameră alimente, spălătorie şi magazie cazarmament/efecte. La etajul 1 va fi prevăzut un birou pentru şeful de secţie de deţinere.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările