Condamnat pentru luare de mită, fostul arbitru Sorin Corpodean a demisionat de la conducerea AJF Alba

Condamnat pentru luare de mită, fostul arbitru Sorin Corpodean a demisionat de la conducerea AJF Alba

Sorin Corpodean pe vremea când arbitra cele mai puternice meciuri din campionat

Fostul arbitru Sorin Corpodean a demisionat de la conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba după condamnarea penală primită în dosarul ”mită pentru arbitri”. Corpodean a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploieşti la 4 ani de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 8 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 5 februarie 2014, la şedinţa Biroului Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, preşedintele Sorin Corpodean, şi-a depus oficial demisia. Drept urmare, la şedinţa Adunării Generale Ordinare, convocată pentru data de 22 februarie 2014, se va decide ziua în care se va organiza Adunarea Generală de Alegeri pentru funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba”, se afirmă într-un comunicat al AJF Alba.

Preşedintele AJF Alba a precizat că se va muta la Cluj, unde locuieşte familia sa de mai bine de 10 ani. Întrebat dacă odată cu plecarea lui de la AJF Alba va părăsi şi lumea fotbalului judeţean, acesta a spus că „fotbalul judeţean nu va mai auzi de Corpodean”.
 
Funcţia de preşedinte al AJF va fi preluată interimar de vicepreşedintele Ovidiu Hulea. În acelaşi dosar, Lucian Dan, fostul preşedinte al Comisiei de Arbitri Alba a fost condamnat la trei ani cu suspendare (cuantumul iniţial al pedepsei). Lui Corpodean i s-a confiscat suma de 15.000 de USD.
 
Celelalte pedepse decise în dosar:
 
Cornel Penescu (fost patron FC Argeş) – 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor
Gheorghe Constantin (fost şef CCA) – 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor
Marcel Lică (fost vicepreşedinte CCA) – 3 ani de închisoare cu suspendare
Sorin Caia (fost arbitru) – 3 ani de închisoare cu suspendare
Aurelian Bogaciu (fost arbitru) – 3 ani de închisoare cu suspendare
Liviu Făcăleaţă (fostul director al societăţii PIC) – 5 ani de închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor
Dan Libertatu (fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş) – 3 ani de închisoare cu executare
 

 

citeste totul despre: