Concursul naţional de vinuri ”Strugurele de Aur” la Alba Iulia

Concursul naţional de vinuri ”Strugurele de Aur” la Alba Iulia

Degustătorii testează cele mai bune vinuri din ţară

Alba Iulia reintră în circuitul evenimentelor naţionale dedicate Vinului. În perioada 27-29 august, înaintea celui mai important eveniment din calendarul viticol, culesul viilor, are loc ediţia a VIII-a a concursului de vinuri Strugurele de Aur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul se desfăşoară în Alba Iulia,  la Galeriile de la Poarta a III-a,  locaţie care va deveni gazda producătorilor de vin, degustătorilor experţi şi iubitorilor de vin de calitate. Concursul este organizat de  Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţionala Interprofesională a Vitivinicola şi Consiliul Judeţean Alba prin Asociaţia Tara Vinului.
 
S-au înscris 22 de producători din toate zonele viticole ale ţării, dar şi din străinătate cu un număr de aproape 130 de probe. Concursul are loc pe două secţiuni: vinuri liniştite şi vinuri efervescente, vinurile liniştite fiind împărţite în vinuri albe, rose, roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr: seci, demiseci, demidulci, dulci.
 
Probele au fost secretizate şi codificate cu 2 zile înainte de începerea concursului, iar sistemul de notare va fi va fi cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depăşească 40% din numărul de probe înscrise. Pe toata durata Concursului, degustările sunt deschise, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia. 
 
La sfârşitul fiecărei zile din perioada desfăşurării concursului, iubitorii vinurilor de calitate sunt aşteptaţi la degustări şi prezentări ale vinurilor înscrise în competiţie. Degustările de vin vor fi realizate sub îndrumarea membrilor ADAR. Vizitatorii pot descoperi, astfel, diverse sortimente de vin înscrise în concurs.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările