CJ Alba continuă modernizarea căilor de comunicaţie. Aproape 20 de milioane de lei pentru asfaltarea a 11 km de drum

CJ Alba continuă modernizarea căilor de comunicaţie. Aproape 20 de milioane de lei pentru asfaltarea a 11 km de drum

Drumul în lungime de 1 km va fi asfaltat

Consiliul Judeţean Alba iniţiază primele demersuri pentru modernizarea unui drum de 11 km în zona localităţii Alecuş, ce face legătura între DJ 107 Blaj-Jidvei şi DJ 107D Ocna Mureş-Fărău. Valoarea investiţiei este de 19,59 milioane lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul drum va scurta legătura dintre cele două zone ale judeţului cu mai multe de 50 de kilometri. În şedinţa de joi, 18 iunie,  a Consiliului Judeţean, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Modernizare şi consolidare drum judeţean DJ 107V: DJ 107 – Alecuş – DJ 107D”.
 
Tronsonul de drum vizat este pietruit, pe care se poate circula în prezent doar cu viteză redusă, începe de la km 3+150 (limita sectorului modernizat) şi are o lungime de 11,537 km.
 
Pe carosabil sunt gropi, făgaşe longitudinale, denivelari, piatră alergătoare, tasări locale, fapt care împiedică desfăşurarea normală a circulaţiei şi conduce la generarea de praf pe timp uscat, respectiv de noroi pe timp umed (adus pe partea carosabila de pe acostamente, drumurile laterale, accese, respectiv provenit din patul drumului ca urmare a contaminarii cu argila a pietruirii sub efectul precipitatiilor si a circulatiei rutiere), se arată în documentaţie.
 
Acostamentele sunt din pământ, înierbate şi denivelate faţă de partea carosabilă. De-a lungul traseului sunt amenajate şanţuri care însă nu asigură scurgerea eficientă a apelor pluviale, fiind colmatate, degradate, acoperite cu foarte multă vegetaţie.
 
La km 14+495 exista un pod dalat cu lăţime de 6,60 m, fără parapete de siguranţă sau alte semnalizări, în albie fiind vegetaţie bogată. Sectorul de drum nu are indicatoare sau borne kilometrice.
 
”Lucrările propuse a se executa pe drumul judeţean DJ 107V din judeţul Alba vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de colectare şi evacuare a apelor de pe carosabil, vor asigura o circulaţie fluentă a traficului auto şi vor influenţa benefic zona atât din punct de vedere ambiental, cât şi din punct de vedere socio-economic”, se arată în documentaţie.
 
Drumul va fi ranforsat şi asfaltat, valoarea investiţiei fiind de 19.594.866,63 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcţii-montaj 17.339.504,49 lei (inclusiv TVA).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările