Prefectul de Alba, schimbat din funcţie de Guvern. Noul şef al Prefecturii este Cornel Murg, fostul subprefect

Prefectul de Alba, schimbat din funcţie de Guvern. Noul şef al Prefecturii este Cornel Murg, fostul subprefect

Cornel Murg a fost avansat în funcţia de prefect. Foto: Adevărul

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a fost schimbat din funcţie de Guvernul condus de Dacian Cioloş. În locul acestuia a fost numit actualul subprefect Cornel Murg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cornel Murg îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Feneşer, care a condus instituţia din ianuarie 2013 până în prezent. Hotărârea va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial. În discuţie pentru a fi numit prefect a fost şi omul de afaceri Dan Aurel Pricăjan. În legătură cu acesta există surse că ar putea fi numit subprefect de Alba, în locul lui Cornel Murg.
 
Cornel Murg este subprefect al judeţului Alba din mai 2012, el fiind anterior preşedinte al PSD Cugir. Murg s-a născut la data de 27 iunie 1951, este licenţiat în inginerie managerială şi tehnologică, din anul 2000, al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca. Tot la această instituţie de învăţământ superior a finalizat studiile de masterat privind tehnologiile moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice şi compozite.

Cornel Murg are 2 brevete de invenţie, a fost angajat la Uzina Mecanică Cugir, preşedinte la SOCOM Cugir şi viceprimar al oraşului Cugir (2000-2004). A fost coordonator a 4 proiecte cu finanţare nerambusabilă Phare. În perioada 1994-2000, a fost consilier local în cadrul CL Cugir, din 2004 devenind membru al Comisiei de Urbanism al acestui for. Murg a mai fost subprefect pentru o perioadă de câteva luni în anul 2009.

Gheorghe Feneşer a ajuns la conducerea Prefecturii Alba pe filiera Partidului Conservator. Trecutul acestuia este unul contestat, Feneşer fiind fiul celui care îi organiza vânătorile lui Nicolae Ceauşescu. Mai mult, înainte de 1989, Gheorghe Feneşer a lucrat în Miliţie.
 

Noul prefect de Alba, Gheorghe Feneşer, instalat oficial în funcţie. Tatăl acestuia organiza partidele de vânătoare pentru Nicolae Ceauşescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările