Cine este actriţa română din filmul „Rocketman“, un musical despre viaţa lui Elton John. „Este o experienţă uimitoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Alexandra Pocol în rolul din filmul Rocketman”. Sursa foto: imdb.com
Diana Alexandra Pocol în rolul din filmul Rocketman”. Sursa foto: imdb.com

O tânără în vârstă de 26 de ani din oraşul Abrud, judeţul Alba, joacă într-un film biografic despre viaţa starului Elton John. Diana Alexandra Pocol este actriţă la Londra şi va apărea pe marile ecrane în filmul „Rocketman”.

Absolventă a actualului Liceu de Arte „Regina Maria” Alba Iulia şi a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, tânăra Diana Alexandra Pocol va juca în film alături de actorii Taron Egerton, Bryce Dallas Howard şi Richard Madden. Rocketman este un film muzical biografic bazat pe viaţa muzicianului Elton John. Este regizat de Dexter Fletcher, după un scenariu scris de Lee Hall şi este intitulat dupa piesa lui Elton John din 1972, ”Rocket Man”. Pelicula ilustrează evoluţia starului în industria muzicală prezentând şi aspecte ale vieţii personale.

”Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia să lucrez cu astfel de oameni incredibil de talentaţi. A fost o experienţă uimitoare”, astfel descrie Diana Pocol perioada de filmări la pelicula Rocketman. Aceasta joacă rolul ”Mary”, secretara lui Dick James, directorul casei de producţie cu care Elton John semnează primul său contract. Filmul este o fantezie muzicală despre viaţa lui Elton John şi va avea premiera în SUA şi în România, pe 31 mai 2019. În Marea Britanie, premiera filmului va fi în 24 mai 2019.

Imagine indisponibilă

Tânăra a spus că a decis să plece în Marea Britanie la foarte scurt timp după finalizarea studiilor, datorită faptului că i s-a oferit o bursă de studiu la Academia de Muzică din Essex, iar după 6 luni la această academie

film rocketman

s-a hotărât să activeze în domeniu. După o perioadă dificilă, în care a lucrat ca ospătăriţă, a început să colaboreze cu câteva agenţii mai mici din Londra.

Prin intermediul acestor agenţii s-au creat anumite oportunităţi prin care a ajuns să facă parte din distribuţia filmului „Judy”, portretizând o versiune tânără a marii actriţe Ava Gardner (un film starurile cu Renee Zellweger, Rufus Sewell şi Finn Wittrock) şi a interpretat rolul unuia dintre soldaţii comandantului Root (jucat de Judy Dench) în filmul „Artemis Fowl” (film regizat de Kenneth Branagh, în care mai joacă şi Josh Gad).

Debutul artistic l-a făcut în ultimul an de facultate, în „Nunta lui Figaro”, cu rolul Susanna, pe scena Operei Române din Cluj, iar în paralel a avut o reprezentaţie pe scena Teatrului Maghiar, în rolul Eponine, din „Mizerabilii”. „A fost o experienţă incredibilă, însă ceva lipsea… parcă nu era de ajuns!”, a spus Diana. Participantă doi ani la rând, cu clasa, la Concursul Naţional de Teatru pentru Elevi „Lucian Blaga”, avea actoria în sânge, dar mărturiseşte că s-a îndrăgostit de film după ce a văzut primul „Harry Potter”. „Îmi doream atât de mult să fiu Hermione Granger! În timpul vizionării nu puteam să nu observ similitudinile dintre personalitatea mea şi personaj, iar dorinţa de a fi în locul ei a reprezentat scânteia ce m-a determinat drumul pe care sunt acum”, a spus tânăra actriţă.

Imagine indisponibilă

Diana Pocol îşi vede viitorul tot pe platorurile de filmare. ”Ca actor îmi doresc să lucrez cu nume mari, să învăţ de la cei mai buni din industrie, dar aş aprecia posibilitatea de a lucra şi cu regizori români pe viitor. Mi-ar plăcea să interpretez un rol în limba maternă”, a afirmat tânăra din Abrud, care a obţinut un nou rol în filmul ”Misbehavior”, care ar urma să fie lansat în 2020.

Citiţi şi:

 

FOTO Drumul spre satul din Alba cu 14 locuitori, modernizat cu 8 milioane de lei. Natura idilică de la Ocnişoara

 

Cum vedeau spionii CIA sistemul de transport din România anului 1954. Document desecretizat după 60 de ani

 

Revenire spectaculoasă în business. Angajaţii fabricii de condimente din Alba Iulia distrusă în incendiul devastator au reluat cea mai mare parte a activităţii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite