UPDATE Chestorul Ioan Căbulea revine pentru a treia oară la conducerea IPJ Alba

UPDATE Chestorul Ioan Căbulea revine pentru a treia oară la conducerea IPJ Alba

Chestorul Ioan Nicolae Căbulea

Chestorul Ioan Nicoale Căbulea a ocupat până acum postul de secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Comunicatul IPJ Alba: "Începând cu data de 08.02.2013, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, domnul chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea a fost eliberat, la cererea sa, din funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne şi numit în  funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Începând cu data de 15 mai 2012, prin decizia primului ministru, domnia sa a fost numit în funcţia de Secretar de Stat  şef al Departamentului  Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a ocupat această funcţie până în luna noiembrie 2012 când, tot prin decizie a primului ministru, a fost numit secretar general adjunct în cadrul aceluiaşi minister. 
 
Ordinul de numire în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost prezentat de domnul chestor principal Pârvu Dumitru, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, în cadrul unei şedinţe organizată la sediul Inspectoratului, la care au participat conducerea inspectoratului, şefii de servicii, şefii poliţiilor municipale şi orăşeneşti, şefii birourilor şi compartimentelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba."
 
Ioan Nicoale Căbulea a fost avansat în posturi de conducere din Ministerul Administraţiei şi Internelor,  după ce s-a aflat la cârma IPJ Alba în perioada martie 2011 - mai 2012.

Iniţial,  chestorul a fost avansat ca şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică. A ocupat această funcţie până în noiembrie 2012, când a fost schimbat de premierul Victor Ponta. Ulterior, a fost numit secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Căbulea a mai lucrat în MAI în perioada 2009 – 2011, când a fost adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, post echivalent cu cel de subsecretar de stat. O scurtă perioadă, în 2009,  a fost şi adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Chestorul a mai condus IPJ Alba în perioada 1997 – 1999. Funcţia de comandant al IPJ Alba a fost deţinută până acum de Laurenţiu Crişan. Comisarul va reveni  în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba,  pe care a mai ocupat-o în mandatul anterior a lui Ioan Căbulea. (Articol scris de Nicu Neag)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările