Cetăţean lituanian rănit după ce maşina offroad în care se afla s-a răsturnat într-0 zonă greu accesibilă din Apuseni

Cetăţean lituanian rănit după ce maşina offroad în care se afla s-a răsturnat într-0 zonă greu accesibilă din Apuseni

Lituanianul participa la o ieşire offroad. Foto Arhivă

Un bărbat cu cetăţenie lituaniană a fost rănit grav marţi seara într-un accident produs în Apuseni, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara. Lituanianul se afla într-o maşină de teren, cu care s-a răsturnat într-o zonă foarte greu accesibilă în zona Cheile Cibului, comuna Almaşu Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul s-a produs la limita judeţelor Alba şi Hunedoara în zona Cheile Cibului - Valea Prii, sat Văleni. În accident a fost implicat un autovehicul de teren care s-a răsturnat într-o zonă foarte greu accesibilă, acesta aparţinând unui grup de 6 autovehicule Off Road cu 13 persoane. Bărbatul rănit are 41 de ani. În maşina răsturnată se mai aflau două persoane care nu au fost rănite.
 
La faţa locului s-au deplasat 6 echipaje din cadrul I.S.U.J Alba şi I.S.U.J. Hunedoara, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, 2 ambulanţe tip B, 1 ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă. 
 
Pentru operaţiunea de căutare-salvare s-a intervenit în cooperare cu forţe din cadrul I.P.J. Alba, I.P.J. Hunedoara, SVSU Almaşu Mare, 2 autovehicule Off Road Orăştie, Salvamont Hunedoara şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba. În urma  evenimentului a rezultat o victimă de naţionalitate lituaniană. Victima este stabilă, a fost preluată de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi transportată la U.P.U. Alba. În zonă se continuă intervenţia pentru scoaterea autovehiculului de teren.
 
Comunicatul IPJ Alba: În seara zilei de 29.04.2014, ora 18,18, în urma unei sesizări prin 112, poliţiştii din Zlatna şi Almaşu Mare, au participat, alături de lucrători ai ISU Alba şi Hunedoara, poliţişti ai Poliţiei Oraşului Geoagiu, salvamontişti, pădurari şi localnici, la acţiunea de căutare şi salvare a victimei unei accident produs pe un drum neamenajat, în zona „Cheile Cibului”.  Căutările s-au desfăşurat într-o zonă greu accesibilă, pe o raza de cca. 10 km patrati, iar în jurul orelor 20,00, victima a fost găsită la cca. 7 km est de localitatea Cib. 
 
Din primele cercetări efectuate a rezultat că un grup, format din 13 cetăţeni de naţionalitate lituaniană, s-au deplasat, în mod organizat, în zona respectivă, cu 6 autoturisme de teren, în vederea desfăşurării de activităţi off road. În momentul în care au ajuns în locul numit Fundoaia Vinţii, pentru a trece pe un drum neamenajat, dinspre localitatea Cib înspre Dealul Băcâii, unul dintre conducătorii auto a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu autoturismul de teren, într-o râpă, în partea dreaptă a sensului de mers.
 
În urma accidentului, R.V.T., de 41 de ani din Lituania, a suferit mai multe leziuni. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba unde i-au fost acordate îngrijiri medicale şi a rămas internată. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: