Centru I’Velo, cu 70 de biciclete pentru închiriat, deschis în Cetatea Alba Iulia

Centru I’Velo, cu 70 de biciclete pentru închiriat, deschis în Cetatea Alba Iulia

Staţia de închiriere a bicicletelor funcţionează în imediata apropiere a Cetăţii

Locuitorii din Alba Iulia şi turiştii au la dispoziţie un centru de închiriere biciclete. Staţia a fost inaugurate marţi, 8 aprilie, în zona din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor şi pune la dispoziţia pasionaţilor de pedalat un număr de 70 de biciclete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bicicletele sunt disponibile şapte zile din şapte, în intervalul orar 11.00 – 20.00, de luni până vineri (ultima închiriere la ora 19.00) şi 10.00 – 20.00, sâmbăta şi duminica (ultima închiriere la ora 19.00). Bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie. La inaugurarea centrului de închiriere de biciclete, primarul Mircea Hava a ţinut să precizeze că pe lângă pistele existente (aproximativ 20 km în zonele Miceşti şi Bărăbanţ), primăria are un proiect prin care va amenaja piste de biciclete în toate cartierele limitrofe ale Alba Iuliei, în final lungimea acestora ajungând la aproximativ 60 km).
 
Tarifele de închiriere sunt 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore. În Alba Iulia au fost amenajate mai multe piste pentru biciclete, odată cu modernizarea unor căi de acces. Astfel, în zona Calea Moţilor – strada Zlatnei – DN74 sunt amenajaţi 3,3 km pentru biciclişti, pe strada Alexandru Ioan Cuza-E81-DN1 2,7 km, în zona Mamut – Parcul Dendrologic sunt cuprinşi 5,4 km, în urma reabilitării Centrului istoric al oraşului – Fortificaţia de tip Vauban 4 km şi pe Bulevardul Transilvaniei 0,4 km.
 
 
„Ne dorim ca prin intermediul acestei iniţiative să încurajăm albaiulienii să acorde o mai mare atenţie utilizării bicicletei mai ales că oraşul nostru a făcut în ultimii 3 ani paşi importanţi în a dispune de infrastructura necesară. Vizitatorii oraşului sunt, de asemenea, invitaţi să se bucure de cea mai mare cetate din România şi în curând de zona Mamut - Parcul Dendrologic utilizând bicicletele în scop de agrement. Vom continua în anii viitori politica de dezvoltare a noi piste de biciclete în oraş care să contecteze cartierele şi locuitorii acestora cu principalele zone de interes, a declarat primarul Mircea Hava.
 
 I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului. În cei 4 ani de funcţionare, programul  “I’Velo” a reuşit să scoată aproximativ 800.000 de români la pedalat.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: