Celebrul tenor Alessandro Safina, în concert la Alba Iulia pe scena din Piaţa Cetăţii

Celebrul tenor Alessandro Safina, în concert la Alba Iulia pe scena din Piaţa Cetăţii

Tenorul Alesandro Safina va susţine un concert în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

În perioada 24-26 iunie 2016, Alba Iulia va răsuna de acorduri de muzică de calitate, într-un eveniment organizat de primărie şi devenit deja cunoscut pentru public: “Sărbătoarea Muzicii”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sărbătoarea Muzicii înseamnă că ştiţi să alegeţi ce ascultaţi, că ştiţi să vă bucuraţi de muzică, în starea ei de graţie şi în forma ei cea mai avansata şi mai elevată, transmit organizatorii. Ediţiile anterioare recomanda Sarbatoarea Muzicii ca fiind un eveniment care vă satisface şi cele mai pretenţioase gusturi în materie de muzică.
 
Anul acesta, evenimentul îl aduce pe scenă pe Alessandro Safina, unul dintre cei mai populari tenori ai lumii. Aături de întreaga sa orchestră, va concerta sâmbătă, cu începere de la ora 20.30. Cu o carieră strălucitoare în lumea operei, a concertat, cu casa închisă, pe cele mai prestigioase scene de profil.
 
Alessandro Safina a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, Jose Carreras sau Mario Frangoulis. Concertele lui sunt sold out, publicul de pe toate continentele arătându-se de-a dreptul fascinat de muzica sa. Sub clar de lună, Alessandro Safina va cuceri inimile spectatorilor cu binecunoscutul single “Luna”. În jur de 100 de artişti vor interpreta vineri arii de operetă celebre, iar duminică, Gheorghe Zamfir vine cu un proiect inedit alături de trupa Bere Gratis. Spectacolele vor începe la ora 20.30 şi vor avea loc în Piaţa Cetăţii. Accesul este gratuit.
 
Marţi, de la ora 21.00, în avanpremiera evenimentului, veţi avea posibilitatea să vedeţi un spectacol liric inedit, având originea în Ile de la Reunion, intitulat „Mademoiselle Cantatrice”. Este o performanţă muzicală şi vizuală, interpretată de o cântăreaţă lirică, poziţionată în partea superioară a unei rochii de 3 metri înălţime, iar pe rochie sunt proiectate imagini. Spectacolul se va juca pe espalanada Catedralei Romano-Catolice, marţi, 21 iunie, de la ora 21.00. Dacă va ploua, evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la aceeaşi oră.
 
SĂRBĂTOAREA MUZICII – PROGRAM
Marţi, 21 iunie, ora 22.00
Mademoiselle Cantatrice (Ile de la Reunion, FR) – spectacol eveniment oferit de Institutul Cultural Francez / esplanada Catedralei Romano-Catolice Sf. Mihail (în caz de condiţii meteo nefavorabile spectacolul va fi prezentat în Casa de Cultură a Sindicatelor)
Vineri, 24 iunie, ora 20.30
Concert-proiect Bere Gratis şi Gheorghe Zamfir (RO) / scenă Piaţa Cetăţii
Sâmbătă, 25 iunie, ora 20.30
Concert Alessandro Safina (IT) şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu (RO) /scenă Piaţa Cetăţii
Duminică, 26 iunie, ora 20.30
Spectacol de operetă “Operetta Gala” (RO) / scenă Piaţa Cetăţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: