Cele mai utile recomandări pentru închirierea unei maşini fără riscuri

Cele mai utile recomandări pentru închirierea unei maşini fără riscuri

Serviciile de închiriere maşini sunt prezente în aproape toate oraşele importante din România. Pentru a putea închiria o maşină, clienţii trebuie să ştie câteva lucruri importante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai important de ştiut este că oricine doreşte să închirieze o maşină trebuie să aibă minimum 18 ani şi să deţină permis de conducere. Unele firme solicită ca vârsta persoanei care închiriază să fie de minimum 21 de ani şi să aibă de cl puţin 1 an permisul.
 
Pentru realizarea contractului de închiriere este nevoie de permisul de conducere şi de cartea de identitate sau de paşaport, valabile pe perioadă închirierii. Preţurile pentru închirierea unei maşini includ de obicei următoarele servicii: închirierea vehiculului pe perioadă aleasă fără număr de kilometri prestabilit, asigurare Casco, asigurare auto obligatorie, rovinietă, scaun pentru copil dacă este nevoie.
 
Plata serviciului ”rent a car” se poate face cash, la preluarea autoturismului, sau cu cardul. La fiecare închiriere, firmele percep, de obicei, o garanţie între 100 – 300 de euro, care o se va returna la predarea autoturismului dacă a fost respectat contractul semnat de comun acord. La preluarea maşinii, această va avea o cantitate de combustibil în rezervor pentru deplasare, însă la predare clientul este, de obicei, obligat să înapoieze autoturismul cu aceeaşi cantitate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci va fi taxat suplimentar. Cele mai multe societăţi oferă acum şi posibilitatea rezervării online a autoturismului.
 
Dacă se întâmplă un accident cu autoturismul închiriat, obligaţiile clientului sunt următoarele: obţinerea numelui şi adreselor celor implicaţi în accident şi ale martorilor, anunţarea unui reprezentant al societăţii de închiriere într-un termen rezonabil de la incident despre ceea ce s-a întâmplat; neabandonarea autovehiculului fără supraveghere. De asemenea, clientul trebuie să se asigure că primeşte Raportul Poliţiei şi Autorizaţia de Reparaţie semnate. La o înţelegere amiabilă, nu mai este nevoie de raportul poliţiei. 
  
Alte sfaturi pentru închirierea unei maşini ar fi: să nu se participe cu maşină la competiţii, să nu se meargă pe drumurile care nu apar pe o hartă oficială, să nu fie lăsat autovehiculul cu cheile în contact, să se respecte regulile de circulaţie şi legislaţia, să nu se tractezealte vehicule sau obiecte. În general, închirierile pe termen mai lung au preţuri mult mai bune pe zi şi pot fi negociate. Se pot reduce din costurile pe zi cu până la 30% – 50% dacă se închiriază pentru o perioadă mai mare de timp. 
   
Atunci când se preia maşină, trebuie verificate caroseria şi interiorul, iar dacă se constată probleme trebuie anunţaţi reprezentanţii societăţii. De asemeena, nu se recomandă repararea unui defect în timpul închirierii, fără anunţarea firmei care deţine maşina. Tarifele medii pentru îcnhiriarea unei maşini pleacă de la 20 de euro pe zi pentru o perioadă cuprinsă între 1-3 zile şi poate ajunge la 10 euro pe zi, dacă perioada de închiriere este de 20 - 30 de zile.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: