VIDEO Ce modificări legale se pot face la maşină. Cum se obţine un autoturism mai puternic, mai agil şi mai impunător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tuningul auto a devenit o modă şi în România
Tuningul auto a devenit o modă şi în România

Tuningul auto a devenit o industrie şi în România. Mulţi proprietari de maşini le modifică pentru a obţine performanţe superioare sau, pur şi simplu, pentru a arăta mai bine pe drum.

Există mulţi producători de produse special create pentru a putea conferi automobilului preferat cele mai noi îmbunătăţiri în materie de tuning. Printre cele mai cunoscute şi căutate accesorii de tuning pentru maşini se numără jantele, foliile şi farurile. Se pot alege, de asemenea, multe tipuri de huse, stopuri, covoraşe, vopsele şi elemente specifice tuningului. 

Pentru selectarea celor mai potrivite piese şi accesorii se poate apela la specialişti şi site-uri online. De obicei toţi producătorii de accesorii auto recomanda apelarea la servicii specializate pentru instalarea tuturor accesoriilor care necesită montaj tehnic sau electric. Este important că îmbunătăţirile aduse autoturismului să fie făcute de un mecanic sau electrician auto specializat pentru a evita eventuale urmări neplăcute. Cele mai multe accesorii necesită operaţiuni simple de instalare, respectiv montare. Totuşi, şi în acest caz este indicat să se apeleze la un garaj auto pentru a beneficia de servicii de calitate. 

Un exemplu de modificare care se poate face relativ uşor sunt suspensiile reglabile, care se pot dovedi extrem de utile pe o maşină standard, condusă de o persoană care petrece foarte mult timp pe drum. Având în vedere calitatea extrem de diferită a drumurilor din România, cu treceri bruşte de la drumuri asfaltate la drumuri de ţara sau, puri şi simplu, cu gropi, asemenea suspensii pot face diferenţă reală între oboseală şi confort. Un sistem de frâne mai performant nu implică numai schimbări la nivelul percepţiei şoferului, făcând maşina mai agilă şi mai uşor de controlat (în cazul maşinilor sport), ci creşte şi nivelul de siguranţă de la volan. De asemenea, sistemele antifurt au o funcţionalitate evidenţa pentru toţi conducătorii auto care obişnuiesc des să parcheze în spaţii publice urbane. 

Tuning Fest, ediția I, la Piatra Neamț

O modificare deja mai avansată a maşinii, adică o schimbare totală la faţă, are loc atunci când vine vorba de modificarea barei faţă, barei din spate şi a pragurilor laterale ale maşinii. Tot catalogată că o modificare de imagine destul de facilă, schimbarea sau modificarea farurilor este una din cele mai întâlnite modificări la maşini. Cea mai des întâlnită modificare este îmbunătăţirea luminilor cu ajutorul unui sistem xenon.

  

Oglinzile reprezintă şi ele o importantă parte a aspectului exterior. De obicei, cine vrea să le înlocuiască, doreşte unele mai agresive, mai aerodinamice, iar oferta este pe măsură. O altă schimbare de look a maşinii este dată de utilizarea foliilor pe geamuri. Acestea asigură o siguranţă mai ridicată a geamurilor şi păstrarea unei temperaturi mai mici pe timp de vară. Folia pentru geamuri omologată este legală atâta timp cât este pusă doar pe geamurile laterale spate şi pe lunetă. Conform legii, nu este voie că folia să fie montată pe geamurile laterale faţă şi pe parbriz.  

Pentru creşterea puterii motorului se pot face mai multe operaţii cum ar fi: modificarea filtrului de aer, a galeriei de admisie, a galeriei de evacuare, traseului de evacuare şi montarea unui sistem de supraalimentare. 

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Cel mai spectaculos nod rutier din România este aproape finalizat. Cum arată investiţia care leagă două autostrăzi şi un drum naţional

Cum arată „cel mai ciudat animal care a trăit vreodată“, descoperit de Darwin în urmă cu 150 de ani

Durian, cel mai urât mirositor fruct din lume. De ce este numit „regele fructelor“ şi ce proprietăţi are

Cum a blocat Dacian Cioloş, cu o postare pe Facebook, site-ul unei întreprinderi sociale din Roşia Montană care realizează obiecte de îmbrăcăminte din lână

Crima de la Lunca Mureşului. Procurorul a cerut condamnarea inculpatului la 20 de ani de închisoare

Legenda celui mai puternic om din lume. Cum a ridicat Louis Cyr 18 persoane aflate pe o platformă

Percheziţii în Alba la ”mafia lemnului”. Directorul DSP Alba şi alte şapte persoane, reţinute pentru 24 de ore

  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite