Ce se mai produce la Cugir: arme de asalt pentru România, tunuri pentru Thailanda

Ce se mai produce la Cugir: arme de asalt pentru România, tunuri pentru Thailanda

Armament produs la Cugir

Societăţile de armament din Cugir subordonate companiei de stat Romarm par să aibă viitorul asigurat pe termen scurt. Fabrica de Arme va produce tunuri pentru Thailanda, în timp ce SC Cugir SA este în negocieri avansate pentru a produce o armă de asalt destinată Armatei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit directorului Romarm, Vasile Crişan, arma de asalt care se vrea o puşcă de concepţie integral românească ar trebui să intre în producţie din toamana anului 2012. În prezent, zece arme-prototip sunt testate pe teatrele de operaţiuni de militarii români.

Arma este un AKM îmbunătăţit din punct de vedere al designului şi al altor configuraţii, care va permite utilizatorilor să tragă cu ambele mâini. Dacă, arma va corespunde standardelor NATO şi va da rezultatele aşteptate în teatrele de operaţiuni, producţia va începe în 2012. Într-o primă fază este vorba despre o comandă de 60.000 de astfel de arme de asalt.

Fabrica de Arme, aflată într-o situaţie economic destul de dificilă datorită unor restanţe financiare mari către SC Cugir SA, se beazează în prezent aproape exclusiv pe contracte de export. Este vorba în principal de arme de vânătoare pentru piaţa din SUA. Societatea mai export armament în Europa şi în Asia. La Fabrica de Arme lucrează aproximativ 700 de muncitori

SC Cugir SA ar urma să producă un număr de 40 de tunuri pentru Thailanda. Uzina cugireană a mai produs în trecut tunuri pentru armata din ţara asiatică. Directorul Romarm afirmă că această comandă va asigura activitatea pe o linie de producţie timp de trei ani. Societatea de stat produce muniţie, mitraliere, armament de infanterie (pistol semiautomat şi pistol mitralieră), accesorii, piese de schimb şi consumabile. SC Cugir SA are circa 1.200 de angajaţi. Şi la această firmă contractile de export sunt cele care susţin activitatea şi locurile de muncă din prezent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările