Ce a găsit Camera de Conturi după ce a verificat actele celei mai bogate comune din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciugud, judeţul Alba
Ciugud, judeţul Alba

Camera de Conturi Alba a fost în control la Primăria Ciugud pentru a verifica modul în care s-au cheltuit banii publici. Ciugud este considerată cea mai bogată comună din România, localitatea dezvoltându-se prin accesarea de fonduri europene.

Acţiunea de control a fost desfăşurată în perioada 2 aprilie – 15 mai 2018 şi a vizat „controlul legalităţii contractării sau garantării, precum şi a utilizării şi rambursării finanţărilor rambursabile la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale”.

Primăria a făcut publice concluziile acestui raport, în care se constată zero abateri: „Nu au fost constatate abateri de la legalitate şi regularitate - 0 (zero) prejudicii, 0 (zero) abateri financir-contabile” în gestiunea primăriei.

Acţiunea de control a fost desfăşurată în perioada 2 aprilie – 15 mai 2018 şi a vizat ”controlul legalităţii contractării sau garantării, precum şi a utilizării şi rambursării finanţărilor rambursabile la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale”.

Comuna Ciugud e formată din şase sate. Cinci dintre ele sunt aşezate pe malul stâng al râului Mureş, iar satul Hapria este deja pe podişul Secaşelor.

ciugud curtea conturi

Reamintim că Ciugudul a atras în exerciţiul financiar precedent peste 20 de milioane de euro fonduri europene ajungând una dintre cele mai moderne comune din România. Comuna are o zonă de dezvoltare economică în care funcţionează circa 30 de companii cu peste 700 de angajaţi. În 2019, Ciugudul devine singura primărie de comună din România în care cetăţenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale prin intermediul acestor sisteme de tip „self pay”, montate în toate satele componente.

ciugud conturi
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite