Cazare Rimetea: Vezi aici cât te costă un sejur la poalele Trascăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Rimetea este situată într-un cadru natural spectaculos, la poalele masivului Colţii Trascăului - Piatra Secuiului, cu o altitudine de peste 1.100 de metri.  Preţurile pentru cazare variază în funcţie de preferinţe.

Accesul spre această zonă mirifică se face din DN1, din centrul oraşului Aiud, sau din DN 75, de pe teritoriul comunei Buru.

„Turiştii găsesc la noi tot confortul de acasă, departe de aglomeraţia oraşului, într-o aşezare unică în ţară, înconjuraţi de un peisaj ca în poveşti. Deviza noastră este «veniţi turist, plecaţi ca prieten». Casele de aici sunt foarte vechi şi construite dupa model nemţesc, de la care au învăţat şi localniciil“, a spus Demeter Zsombor, reprezentantul pensiunii „Dr. Demeter Bela“.

Pensiunea Dr. Demeter Béla
Adresa: Strada Principală, nr. 55
Telefon: 0723873877

Pensiunea Aranyos

Adresa: Strada Principală, nr. 285
Telefon: 0258.768.027

Pensiune Agroturistica Both Istvan
Adresa: Strada Principală, nr. 277
Telefon: 0258.768.051

Pensiunea Simon Melinda
Adresa: Strada Principală, nr. 278
Telefon: 0258.768.087

Pensiunea Torocko
Adresa: Strada Principală, nr. 130.
Telefon: 0258.768.007

Vezi AICI mai multe posibilităţi de cazare.

Preţuri practicate de pensiuni:
Cazare cu demipensiune – de la 80 lei/zi/persoană
Cazare cu mic dejun – de la 50 de lei /zi/persoană
Cazare fără masă – de la 30 de lei/zi/persoană

Locuri de vizitat:

Piatra Secuiului (1.128 metri) străjuieşte comuna. Se ajunge sus după un drum de aproximativ două ore. Efortul merită pentru că priveliştea Munţilor Trascău este încântătoare. Forma masivului face ca în anumite perioade ale verii, soarele să răsară de două ori la Rimetea.

Cetatea Colţeşti este situată la vest de satul Colţeşti şi la aproximativ 5 km sud-vest de comuna Rimetea. A fost construită în jurul anilor 1296 de subvoievodul Thoroczkay din Trascău, ca cetate locuibilă şi cetate de refugiu. Poate fi vizitată în orice anotimp al anului. Azi se mai păstrează o bună parte din zidurile incintei şi cele două turnuri laterale.

Cheile Aiudului se află la aproximativ 15 kilometri de Aiud, pe drumul judeţean spre Rimetea. Sunt declarate rezervaţie naturală geomorfologică şi botanică. Din punct de vedere a alpinismului şi escaladei, pereţii sunt deosebiţi, cu trasee variate şi spectaculoase.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite