Castrul Roman de la Alba Iulia şi Galeriile Romane de la Roşia Montană incluse în traseul turistic „Ruta Împăraţilor Romani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Alba Iulia a fost selectat de către Ministerul Turismului prin Autoritatea Naţională pentru Turism şi Asociaţia Mioritics România, în Rutele Culturale din zonă inferioară şi de mijloc a Dunării, respectiv în „Ruta Împăraţilor Romani“.

Din România au fost propuse 13 situri, evaluate pe bază criteriilor întocmite de compania Horwath HTL Croaţia, specializată în studii şi cercetări de piaţă în turism. În urmă evaluărilor au fost desemnate câştigatoare 5 sit-uri: Albă Iulia - Castrul Roman, Roşia Montană - Galeriile Române, Sarmisegetusa - Colonia Ulpia Traiana Augustă Dacica, Constanţa - Cetatea Histria şi Adamclisi. 

Proiectul este finanţat din fonduri europene cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul cadru pentru competitivitate şi inovaţie (CIP) şi Programul pentru inovaţie şi antreprenoriat (EIP). El este parte a cererii de proiecte lansta de Comisia Europeană: "Trans-natinoal cooperation projects on European Cultural Routes". 

Obiectivul principal îl constituie diversificarea ofertei turistice europene şi creşterea vizibilităţii zonei Dunării inferioare şi de mijloc, că o destinaţie atractivă şi durabilă, prin dezvoltarea a două rute culturale în România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia: Ruta Împăraţilor Români şi Ruta Vinului. 

“Beneficiile directe sunt în primul rând de promovare turistică şi consolidare a poziţiei oraşului nostru pe hartă turismului cultural european. Este evident că titluri precum EDEN sau acest demers, sunt acţiuni concrete prin care notorietatea patrimoniului cultural istoric de care dispunem se va traduce în creşterea numărului de turişti”, a declarat primarul Mircea Hava. 

Prima acţiune de promovare a acestui proiect o constituie prezenţa acestor situri la Târgul de Turism de la Berlin, în cadrul Centrului Dunărean de Competenţe - Belgrad. Cu această ocazie va fi lansat site-ul de internet www.danube.travel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite