Casa care poate fi construită în şase zile. Afacerea avantajoasă a unui producător de mobilă din Apuseni

Casa care poate fi construită în şase zile. Afacerea avantajoasă a unui producător de mobilă din Apuseni

O fabrică de mobilă din Apuseni construieşte în baza unor contracte externe tipuri de locuinţe care pot fi asamblate în câteva zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un antreprenor din Transilvania a creat la Câmpeni, în judeţul Alba, un gen de case care pot fi montate precum o jucărie LEGO. Casele sunt produse din panouri speciale, care înglobează, pe de o parte, lemnul, iar pe de altă parte materiale inteligente. O casă poate fi gata în mai puţin de o săptămână.
 
Casele sunt contruite la societatea Montana Câmpeni, care are deja peste 200 de angajaţi şi care este ”urmaşa” fostului mare combinat de prelucrare a lemnului unde lucrau în trecut mii de oameni. La cererea unui partener din Olanda, la fabrica Montana s-a început să se lucreze la modelul unei case ieftine, uşor de construit şi rezistente. Cu ajutorul meşterilor recrutaţi de pe Valea Arieşului, s-a creeat o casă construită cu ajutorul unor panouri de tip LEGO. O locuinţă de 50 de metri pătraţi poate fi gata în şase zile.
 
Casele produse în Câmpeni sunt uşor de transportat şi pot fi mutate. Astfel, dacă proprietarul unui teren doreşte să şi-l vândă şi să se mute într-un alt oraş sau într-un alt cartier, el poate să îşi ia casa cu sine. Aceste locuinţe sunt predate beneficiarilor gata finisate şi cu instalaţiile funcţionale, care pot fi racordate direct la reţelele de utilităţi.
 
 
Casele construite de meşterii din Transilvania au mare trecere în staţiunile turistice olandeze, însă ele ar putea fi o soluţie şi pentru oraşele româneşti care se dezvoltă rapid. Preţul pentru o astfel de casă variază între 600 şi 800 de euro pe metrul pătrat, în funcţie de finisaje. Casa poate fi mobilată şi cu piese originale, produse pe măsura camerelor, în aceeaşi fabrică din Cîmpeni.
 
Oraşul din Apuseni are o mare tradiţie în prelucrarea lemnului şi fabricarea mobilei. După falimentul marelui combinat de stat, au fost înfinţate de către antreprenori locali câteva firme private care produc mobilier din lemn masiv, foarte căutat pe pieţe din străinătate.
 

 

citeste totul despre: