Candidat USR Alba: Nu vom susţine niciodată o numire a lui Dragnea ca premier. Vor fi mişcări de stradă dacă se întâmplă

Candidat USR Alba: Nu vom susţine niciodată o numire a lui Dragnea ca premier. Vor fi mişcări de stradă dacă se întâmplă

USR s-ar împotrivi unei propuneri a lui Liviu Dragnea ca premier FOTO Mediafax

Christian Shuster, candidat al USR Alba la Camera Deputaţilor, a declarat, marţi seară, că formaţiunea din care face parte nu va susţine niciodată o numire a lui Liviu Dragnea în funcţia de premier şi că, dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, ”vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR şi din societatea civilă neafiliată politic”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidatul USR a adăugat că PSD ”ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul acesta în plină iarnă”. 

Christian Shuster a susţinut, alături de alţi membri ai USR, o conferinţă de presă la Alba Iulia, în cadrul căreia a fost întrebat despre ”preconizările” liderilor PSD Alba privind posibila desemnare a lui Liviu Dragnea ca viitor premier. 

”Pentru noi este exclus, nu vom susţine niciodată aşa o candidatură sau o numire în funcţia de premier. Vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR şi din societatea civilă neafiliată politic, neafiliată, dacă aşa ceva se va întâmpla. Cred că PSD ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul acesta în plină iarnă sau dacă aşteaptă totuşi puţin să se liniştească apele după nişte alegeri atât de învolburate cum au fost acum. Cred câ ar fi un mod responsabil de a rezolva lucrurile dacă ar numi alt premier, unul care să fie totuşi acceptat nu doar de majoritatea care îşi poate impune punctul de vedere în Parlament, ci şi de opoziţie, pentru că un astfel de premier va şti să guverneze mult mai bine, ştiind că nu este tot timpul opozat şi oprit din partea partidelor care nu sunt la guvernare”, a declarat Christian Shuster, într-o conferinţă de presă..

Ulterior, contactat de corespondentul News.ro, Christian Shuster a declarat că afirmaţiile făcute în conferinţa de presă au fost ”păreri personale” şi nu a dorit să le clarifice sau să facă alte afirmaţii privind acest subiect.

El a spus că o poziţie oficială care să conţină clarificări va fi emisă de conducerea centrală a partidului.

Christian Shuster a candidat din partea USR Alba pe prima poziţie la Camera Deputaţilor, având şanse să ajungă în Parlament la redistribuire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările