Calvarul pacienţilor din Alba se apropie de final. Proiect cu finanţare europeană de peste 10 milioane de lei pentru relocarea policlinicii Spitalului Judeţean

Calvarul pacienţilor din Alba se apropie de final. Proiect cu finanţare europeană de peste 10 milioane de lei pentru relocarea policlinicii Spitalului Judeţean

Clădirea va avea, la final, un etaj în plus

Consiliul Judeţean Alba a încheiat un parteneriat cu Spitalul Judeţean Alba în scopul accesării unui proiect cu finanţare europeană destinat modernizării spaţiilor în care va fi relocată policlinica din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

CJ Alba va asigura cofinanţarea cu 214.015 lei a cheltuielilor totale ale proiectului, estimat la o valoare de 10.700.750 lei (aproximativ 2,3 milioane euro). Iniţiativa intră în atenţia consilierilor judeţeni, pentru aprobare, în şedinţa de joi, 26 iulie.
 
«Conform prevederilor Ghidului solicitantului – Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2018/8/8.1/8.1A/1/7REGIUNI depunerea cererii de finanţare se poate realiza în cadrul unui parteneriat încheiat între entităţi eligibile, în cazul de faţă UAT Judeţul Alba ca solicitant şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în calitate de partener.
 
Se consideră oportună accesarea unei finanţări din fonduri structurale pentru „Extindere, Modernizare şi Dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, prin depunerea unei cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8. Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1. Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi, Operaţiunea A – Ambulatorii, Apel de proiecte POR/2018/8/8.1/8.1A/1/7REGIUNI», se arată în documentaţia proiectului CJ Alba.
 
Macheta noii policlinici de la Alba Iulia
 
Obiectivul general al investiţiei propuse „Extindere, Modernizare şi Dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” vizează accesul sporit la serviciile preventive şi de îngrijire medicală primară. Aceasta va conduce la eficientizarea sistemului de sănătate, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient şi tratarea cu succes a unor afecţiuni mai uşoare, cât şi reducerea internărilor evitabile. Prin relocarea Ambulatoriului din Alba Iulia, Str. Muşeţelului, nr. 2 în spaţiile extinse, modernizate şi dotate din clădirea spitalului şi policlinicii din Alba Iulia, B-dul Revoluţiei 1989, nr. 23, se vor îmbunătăţi condiţiile de preluare şi tratament a pacienţilor, se vor reduce timpii de aşteptare prin creşterea capacităţii de primire şi prin eficientizarea circuitelor funcţionale, potrivit sursei citate.
 
Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, situat în Alba Iulia, Str. Muşeţelului, nr. 2, este subdimensionat, funcţionând într-un spaţiu ce nu corespunde cerinţelor Ministerului Sănătăţii privind necesarul de spaţii obligatorii, suprafeţele legale pentru spaţiile existente, îndeplinirea circuitelor funcţionale, îndeplinirea condiţiilor de semnalizare şi evacuare în caz de incendiu, devine necesară relocarea ambulatoriului într-un spaţiu adecvat, mai precizează reprezentanţii CJ Alba.
 
Activităţile ce vor fi realizate de către UAT Judeţul Alba în cadrul proiectului „Extindere, Modernizare şi Dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” vizează elaborarea de documente necesare pregătirii şi depunerii cererii de finanţare, precum şi participarea la implementarea proiectului (management, monitorizare şi supervizare implementare proiect, achiziţii, recepţie lucrări, informare şi publicitate, evaluare finală). Invesiţia va fi finalizată în câţiva ani.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: