Bugetarii mai săraci în lunile de iarnă

Bugetarii mai săraci în lunile de iarnă

Angajaţii Spitalului Judeţean Alba îşi vor lua libere pe rând

Instituţiile descentralizate ale statului sunt nevoite prin lege să recurgă la reduceri salariale. În funcţie de specificul fiecărei instituţii angajaţii au fost nevoiţi să aleagă între zile libere fără plată, reducerea programului de lucru sau reducerea sporurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a se încadra în reducerea salariilor cu 15,5 la sută, angajaţii de la Prefectura Alba  au un program redus cu trei ore, iar personalul de la Serviciul de Paşapoarte şi Înmatriculări din cadrul instituţiei îşi va lua zilele libere prin rotaţie. La fel vor proceda şi angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba îşi vor lua cele opt zile libere prin rotaţie. „De astăzi şi până marţea viitoare, precum şi în preajma turului doi al alegerilor prezidenţiale, nici un poliţist nu îşi poate lua liber.

Din cauza alegerilor, pentru a funcţiona la capacitatea maximă, s-au sistat atât concediile cât şi zilele libere“, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Programul Casei Judeţene de Pensii Alba se va desfăşura în condiţii optime, iar lucrul cu publicul la ghişee se va desfăşura după programul normal. „Cei 77 de angajaţi pot opta fie pentru zilele libere, fie pentru reducerea programului zilnic de lucru. Nu vrem să afectăm programul de lucru cu pensionarii “, a precizat Nicolae Nartea, directorul Casei de Pensii Alba. O situaţie asemănătoare va fi şi la Agenţia Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, unde cei 58 de angajaţi îşi vor lua liber prin rotaţie pentru a nu se îngreuna programul de lucru cu publicul.


Angajaţii din sănătate vor fi şi ei mai săraci


Cei aproximativ 1200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba îşi vor lua zilele libere până în luna aprilie a anului viitor pentru a nu pune în pericol activitatea spitalicească. Cei mai dezavantajaţi de acestă situaţie, sunt cei 265 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Acestora li se va tăia câte 15,5 la sută din salariul brut în lunile noiembrie şi decembrie cu toate că programul lor de lucru nu va fi diminuat. „Noi avem un deficit de 25 de posturi libere şi nu putem să ne luăm zile libere sau să diminuăm programul de lucru. Noi suntem unitate care merge practic la foc continu şi nu putem lăsa judeţul fără asistenţă medicală“, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Marius Şuluţiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările