„Big brother“ la Blaj. 128 de camere video inteligente 4K, amplasate pe raza oraşului

„Big brother“ la Blaj. 128 de camere video inteligente 4K, amplasate pe raza oraşului

Vedere aeriană a municipiului Blaj

Aproape 130 de camere inteligente, care pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează oraşul, vor fi amplasate pe toată raza municipiului Blaj, a anunţat, miercuri, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit edilului, primele camere sunt montate în aceste zile la cele trei intrări principale în oraş, dinspre Alba Iulia, Târnăveni şi Mediaş.
 
"Municipiul Blaj va avea un sistem performant de supraveghere video, format din 128 de camere inteligente, care vor fi amplasate pe toată raza oraşului. Primul modul, format din 32 de camere video, de cea mai înaltă rezoluţie, de la Full HD până la 4K, este montat în aceste zile, la intrările principale din municipiul Blaj, dinspre Alba Iulia, Târnăveni şi Mediaş, dar şi în cele mai frecventate zone din oraş, aceste camere fiind legate la un sistem nou de fibră optică. Camerele pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează oraşul, imaginile fiind conectate la un sistem centralizat amplasat în clădirea Primăriei Blaj", a transmis Gheorghe Valentin Rotar.
 
Acesta a adăugat că primele 32 de camere video inteligente vor fi amplasate până în data de 15 septembrie, urmând ca în primăvara anului 2021 să înceapă montarea celorlalte 3 module.
 
"Prin acest nou sistem de supraveghere video vor creşte siguranţa şi confortul locuitorilor şi vom putea preveni şi mai eficient abaterile de la normele de convieţuire socială de pe raza municipiului", a conchis primarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările