BEJ Alba respinge o sesizare a PSD cu privire la reducerile oferite de Librăria Humanitas tinerilor care votează pentru prima dată

BEJ Alba respinge o sesizare a PSD cu privire la reducerile oferite de Librăria Humanitas tinerilor care votează pentru prima dată

Afişul contestat de PSD Alba

Biroul Electoral Judeţean Alba a respins sâmbătă, 25 mai, o sesizare depusă de reprezentanţii PSD care au reclamat faptul că Librăria Humanitas ar face ”campanie injustă” prin aceea că a pus afişe prin care oferă reduceri persoanelor care au votat pentru prima dată.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Arătăm că Librăria Humanitas, situată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, face campanie electorală injustă, utilizând afişe pe care le dispune pe geamul magazinului cu următorul mesaj: 20% reducere la orice carte cumpărată pentru primul vot din viaţa ta. Dacă ai între 18 şi 20 de ani, pe 25 mai e primul vot din viaţa ta, ai ales să nu stai acasă, librăriile Humanitas îţi oferă 20% reducere la orice carte cumpărată. 

Te aşteptăm în librărie pe 26 şi 27 mai cu ştampila votat pe spatele cărţii de identitate. Apreciem, având în vedere conţinutul mesajului sus menţionat precum şi culorile uzitate în conţinutul textului, care în fapt acest afiş reprezintă mun material de campanie electorală, contrar legii, influenţănd astfel alegătorii în exprimarea dreptului la vot”, a precizat PSD Alba în sesizarea depusă la Biroul Electoral Judeţean.

Sesizarea a fost probată cu două fotografii şi un proces verbal încheiat de un poliţist. În final, BEJ Alba a decis să respingă sesizarea PSD: ”Constatând faptul că obiectul sesizării excede atribuţiilor Biroului Electoral Judeţean (...) respinge sesizarea formulată de către Organizaţia Judeţeană PSD Alba cu privire la efectuarea unei campanii electorale injuste de către Librăria Humanitas”.

Citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: