Bătrânul de 71 de ani ţinut în figider după moarte avea afecţiuni cardiace. Fiul acestuia va fi cercetat în libertate

Bătrânul de 71 de ani ţinut în figider după moarte avea afecţiuni cardiace. Fiul acestuia va fi cercetat în libertate

Casa unde a fost descoperit cadavrul a fost izolată de poliţişti

Bărbatul de 71 de ani al cărui cadavru a fost găsit într-un frigider a murit din cauza unei afecţiuni cardiace, potrivit rezultatelor necropsiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiul acestuia, reţinut iniţial sub aspectul savârşirii infracţiunii de profanare de cadavre, va fi cercetat în stare de libertate.  „Potrivit rezultatelor necropsiei cadavrului bărbatului din Oiejdea, găsit în congelator, moartea acestuia a fost neviolentă şi a fost cauzată de o afecţiune cardiacă”, au transmis sâmbătă, 12 ianuarie, reprezentanţii IPJ Alba.
 
Fiul acestuia, reţinut iniţial pentru 24 de ore sub aspectul savârşirii infracţiunii de profanare de cadavre, va fi cercetat în stare de libertate după expirarea ordonanţei de reţinere.
 
Cadavrul unui bărbat de 71 de ani din localitatea Oiejdea a fost găsit în noaptea de joi spre vineri, în lada frigorifică din locuinţa sa. Se pare că acesta a fost pus acolo de către fiul său, în vârstă de 39 de ani, care le-a declarat poliţiştilor că l-a găsit pe tatăl său decedat, a intrat în panică şi l-a pus în frigider. Poliţiştii au găsit, în cursul anchetei încheiate vineri dimineaţa, o mare sumă de bani ascunsă sub salteaua patului în care dormea bătrânul. Ar fi fost vorba de peste 36.000 de lei. O parte din bani au fost roşi de şobolani şi chiar târâţi în găurile lor.
 
 
Bătrânul locuia împreună cu fiul său, Cosmin, de 39 de ani, cel care îl şi avea în grijă. Împreună trăiau de mulţi ani, într-o mizerie de nedescris în satul Oiejdea, comuna Galda de Jos, judeţul Alba. Vecinii spun că locul se umpluse de şobolani, care mişunau peste tot, inclusiv în casă. Tot în curte, chiar în faţa uşii de intrare în casă, lângă o maşină, o remorcă şi câteva motociclete nefuncţionale, a fost găsit un frigider. Este locul în care criminaliştii au găsit corpul bărbatului, acoperit cu o pătură.
 
Primele informaţii arată că bătrânul era mort din 10 decembrie 2018 şi că a fost pus în frigider chiar de fiul acestuia, care s-ar fi pierdut cu firea, neştiind ce să facă la momentul respectiv. După ce a făcut acest lucru, s-a comportat normal. A ieşit chiar, de revelion, cu o sticlă de bere pe stradă, pentru a ciocni cu vecinii. Le-a spus acestora că tatăl său e ”cu treaba lui”. Cel care şi-a dat seama că ceva nu este în ordine a fost poştaşul care a venit cu pensia, în ianuarie, singura persoană care avea acces în casă, în afara fiului. Negăsindu-l câteva zile la rând pe bătrân, acest a intrat la bănuieli şi l-a întrebat pe băiat unde este tatăl său, iar acesta i-a spus că s-a dus la o rudă ”până se încălzeşte afară”. Atunci, poştaşul a anunţat o mătuşă şi aşa au intrat pe fir poliţiştii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: